Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ερντογάν σε μαθητές στη Θράκη: Όλοι μαζί είμαστε Τουρκία [pics]

Ερντογάν Τουρκία Θράκη
Φωτογραφία Eurokinissi

Αποκαλυπτικό video από το διάλογο που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη Θράκη και το μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ στην Κομοτηνή. “Όλοι μαζί είμαστε Τουρκία” λέει ο Τούρκος πρόεδρος.

Στις 8 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε στη Θράκη. Κι εκεί, απροκάλυπτα, δεν δίστασε να επιχειρήσει να “προσηλυτίσει” μικρά παιδιά, τα οποία συνάντησε στο μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής Τζελάλ Μπαγιάρ. “Όλοι μαζί είμαστε Τουρκία” τους λέει.

Το αποκαλυπτικό video φέρνει στο φως η ιστοσελίδα tourkinanea.gr και η δημοτική παράταξη Σπάρτακος.

Ερντογάν: Όλοι μαζί είμαστε Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος είναι περικυκλωμένος από μικρά παιδιά. Τους μιλά και είναι σαφής η πρόθεσή τους. «Μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος» τους λέει αρχικά, κάνοντας και μια χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι του.

«Τι σημαίνει;» ρωτάει τα παιδιά. Δεν περιμένει απάντηση. Τη δίνει ο ίδιος. «Ένα έθνος, μια σημαία, ένα κράτος. Εντάξει; Δεν υπάρχουν διακρίσεις, δεν υπάρχουν διαφορές. Θα είμαστε μαζί, θα είμαστε ισχυροί, θα είμαστε ζωντανοί, θα είμαστε αδέρφια. Όλοι μαζί θα είμαστε Τουρκία».

«Μακάρι, μακάρι» λέει κάποιος, αλλά δεν φαίνεται ποιος. Ο Ερντογάν, ικανοποιημένος απ’ όσα έχει πει, χαιρετά τα παιδιά και φεύγει…

Δείτε το video

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις