Ελλάδα

Έρχεται χειμώνας – Πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Ακόμη και στα αστικά κέντρα θα κάνει κρύο με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ανάψουν τα καλοριφέρ. Ωστόσο οι κόσμος δεν έχει λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης. Τι προβλέπει για το Νewsit ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος.

Ψυχρό διήμερο με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας έρχεται απο την Τετάρτη και μετά. Κρύο δε θα κάνει μόνο για στη βόρεια Ελλάδα αλλά και μέσα στις πόλεις των νοτιότερων ηπειρωτικών περιοχών.

Οπως δήλωσε στο Newsit o μετεωρολόγος, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος “πραγματικά θα έχουμε ένα ψυχρό διήμερο που θα ξεκινήσει από την Τετάρτη το βράδυ και θα συνεχιστεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Θα έχουμε έναν καιρό βορείου ρεύματος οπως λέμε. Δηλαδή στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής θα έχουμε αρκετά ενισχυμένους βοριάδες, πυκνή νέφωση και πιθανότατα και κάποια φαινόμενα με ασθενείς βροχές ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε και πτώση της θερμοκρασίας.

Επομένως και η μέγιστες τιμές από την Τετάρτη ως την Παρασκευή θα είναι χαμηλές, και στο κέντρο της Αθήνας και στα βόρεια προάστια θα έχει ψύχρα ακόμη πιο έντονη κυρίως τις βραδινές ώρες.

Πάμε σιγά – σιγά σε ένα πιο χειμωνιάτικο σκηνικό. Δε θα διατηρηθούν για πολλές ημέρες αυτές οι χαμηλές θερμοκρασίες. Από την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο επανέρχεται η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, στην Αθήνα για παράδειγμα θα έχουμε μέγιστη θερμοκρασία 17 με 18 βαθμούς κελσίου”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Λαγουβάρδος…

Οι πολίτες πάντως δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο θέρμανσης και ήδη ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για να ζεσταθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν το χειμώνα που αρχίζει να δειχνει τα δόντια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΝEWSIT ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΕ 300 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT WEATHER CENTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόγνωση σημερινού καιρού

Επιστροφή φόρου 0,28 λεπτά το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης

Παγκόσμια ελληνική πατέντα θέρμανσης – Καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα και μπαίνει ακόμη και σε μια παπουτσοθήκη! 

Ζεσταθείτε και κάντε οικονομία εως και 75% με ντιζαϊνάτες ξυλόσομπες

Πόσο κοστίζουν και τι αποδίδουν οι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης

Χαμός για τα καυσόξυλα – Τα αγοράζουν καλοκαίρι για να μη τα πληρώσουν βρεγμένα το χειμώνα
Eρχεται η εποχή των…παγετώνων – Στο 1,40€ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τραγελαφικές ιστορίες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Πτέρυγα μάχης έγινε ελαιώνας, η λίμνη Κάρλα χωράφι και περιοχές Natura βοσκοτόπια
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Βοσκοτόπια 9
Σε ρυθμούς καύσωνα από την Κυριακή - Στους 42°C θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα
Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Τετάρτη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως στη Χαλκίδα θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου
Άνθρωποι στην παραλία
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ιεράπετρα που καίει σε τρία μέτωπα: Στη μάχη από το πρωί τα εναέρια μέσα - Στα 8 χιλιόμετρα επεκτείνεται ο πύρινος εφιάλτης
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης - Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή - Στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας φιλοξενήθηκε κόσμος
Φωτιά Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
11