Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Έρχονται 25 υπερσύγχρονοι συρμοί στο δίκτυο του Τραμ

Έρχονται 25 υπερσύγχρονοι συρμοί στο δίκτυο του Τραμ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ EUROKINISSI

25 υπερσύγχρονοι συρμοί εντάσσονται στο δίκτυο του Τραμ αλλά και στις μελλοντικές επεκτάσεις, όπως αυτή του Πειραιά, η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές του 2019.

Ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τελεσφόρησε ο σχετικός διαγωνισμός και κατακυρώθηκε στην εταιρεία ΑLSTOM, η οποία ξεκινά την κατασκευή των συρμών, οι οποίοι θα μπουν στο δίκτυο του Τραμ σε δυο χρόνια.

Ο διαγωνισμός έγινε από την Αττικό Μετρό και το κόστος του έργου ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ ενώ η Alstom, πέραν της κατασκευής και προμήθειας των συρμών θα παράσχει τις υπηρεσίες επιτόπιων δοκιμών, εκπαίδευσης και εγγύησης, καθώς και τα ανταλλακτικά τους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα τραμ με ονομασία “Citadis X05” θα προσφέρουν αναβαθμισμένη επιβατική εμπειρία, με γυάλινες επιφάνειες αυξημένες κατά 20%, LED για απαλό, ομοιόμορφο φωτισμό, ευρύχωρες ατομικές θέσεις και πληροφορίες για τις διαδρομές σε μεγάλες οθόνες, μέσω συστήματος τηλεματικής.

Κάθε συρμός τραμ θα αποτελείται από πέντε βαγόνια, θα έχει μήκος 33 μέτρα και μέγιστη χωρητικότητα 294 επιβάτες., ενώ οι διπλές θύρες σε κάθε πλευρά και σε όλο το μήκους του οχήματος θα εξασφαλίζουν βελτιωμένη προσβασιμότητα.

Μέχρι σήμερα, οχήματα τραμ “Citadis X05” έχουν διατεθεί από την Alstom και λειτουργούν στο Σίδνεϊ, το Παρίσι, τη Νίκαια, την Αβινιόν, την Καέν και το Καοσιούνγκ.

Ακόμη ο κ. Μυλόπουλος, ανέφερε πως οι τρεις κοινοπραξίες που έχουν προεπιλεγεί στον διαγωνισμό για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό θα πρέπει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου να έχουν υποβάλει τις προσφορές τους επί των τευχών δημοπράτησης που τους έχουν αποσταλεί. “Πιστεύω ότι μέσα στην Άνοιξη θα έχουμε επιλέξει τον ανάδοχο” είπε ο κ. Μυλόπουλος τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο έργο ύψους 1,5 δισεκ.ευρω.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις