Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έρχονται καταιγίδες και χιόνια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με βροχή ξύπνησαν οι κάτοικοι σε Αλεξανδρούπολη, Μυτιλήνη και Σάμο, όμως αυτή η κακοκαιρία μας αφήνει για να δώσει τη θέση της σε μια ακόμη χειρότερη.

Από τα δυτικά έρχεται νέα κακοκαιρία από το μεσημέρι, με πολλές βροχές και καταιγίδες, ειδικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ αναμένονται και χιόνια στη Δυτική Μακεδονία.
Στην υπόλοιπη χώρα θα έχει συννεφιά με Ήλιο, όμως από το απόγευμα και ειδικά από το βράδυ ο καιρός αλλάζει δραματικά με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.
Στην Αθήνα το θερμόμετρο θα δείξει σήμερα ως και 16 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη μέχρι 12.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες στις πόλεις:
Καβάλα 9
Αλεξανδρούπολη 8
Σέρρες 6
Ιωάννινα 6
Λάρισα 14
Πάτρα 11
Καλαμάτα 14
Ηράκλειο16
Χανιά 14
Ρόδος 16

Αναλυτικά:

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται στις ανατολικότερες περιοχές με νεφώσεις, με τοπικές βροχές, χιονιά στα ορεινά και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ ανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και με ασθενείς βροχές. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες και στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν. Το βράδυ βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. από τη νύχτα νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ νοτιοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες που νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Αργά τη νύχτα βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν  ασθενείς και το πρωί πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη

Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και νότια. τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρη εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι στη βόρεια Ελλάδα θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε