Ελλάδα

ΕΣΠΑ 2016: Αποτελέσματα της Δράσης για ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης

Ανακοινώθηκε από το ΕΣΠΑ  η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία 2014-2020» Η λίστα έχει αναρτηθεί στους δικτυακούς τόπους: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr και www.efepae.gr.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ανακοινώνει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία 2014-2020». Ήδη σήμερα, η Ειδική Γραμματέας Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ Ευγενία Φωτονιάτα, υπέγραψε την προσωρινή λίστα 2.444 εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 62.033 εκατ. ευρώ, τα οποία θα ενισχυθούν σε ποσοστό 100%.

Η λίστα έχει αναρτηθεί στους δικτυακούς τόπους: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr και www.efepae.gr. Παρά τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν, η αξιολόγηση τους ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα και με περιορισμένο κόστος, ως αποτέλεσμα των απλουστεύσεων που εισήχθησαν στη διαδικασία υποβολής. Παράλληλα, οι αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων ενίσχυσαν τη διαφάνεια, διασφαλίζοντας την ισότιμη αντιμετώπιση προς όλους.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, οι δικαιούχοι θα κληθούν να καταθέσουν τον φυσικό φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε με την κατακύρωση των τελικών αποτελεσμάτων να πραγματοποιηθούν οι εντάξεις και να προχωρήσει η εκταμίευση των πρώτων χρηματοδοτικών ενισχύσεων εντός του 2016.Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ο Υφυπουργός Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε: «Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι παρεμβάσεις μας ήταν εύστοχες και οι αλλαγές που κάναμε απέδωσαν τους στόχους που είχαμε αρχικά θέσει. Πολιτική μας επιλογή είναι η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, όπου θα πρωταγωνιστεί το υψηλά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα.

Η συγκεκριμένη δράση, σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως η ενίσχυση της μεταδιδακτορικής έρευνας και η απόκτηση διδακτικής εμπειρίας από νέους διδάκτορες, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς στοχευμένων πρωτοβουλιών για την ανάσχεση του κύματος μετανάστευσης του νέου επιστημονικού δυναμικού της χώρας (brain drain) και τη μετατροπή του σε κύμα επιστροφής (brain gain)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των επενδυτικών σχεδίων εγκρίθηκε για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. Ενισχύεται έτσι σημαντικά η περιφέρεια και δίνεται η ευκαιρία στους νέους επιστήμονες να μείνουν στον τόπο τους, δραστηριοποιούμενοι με τρόπο βιώσιμο και δυναμικό, προσδίδοντάς του αναπτυξιακή προοπτική.

Δείτε εδώ την απόφαση

τον ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ (ΕΓΚΕΚΕΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ) ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

το Παραρτήματα Απόφασης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Αυστηροποιούνται οι νόμοι στα κέντρα ευζωίας – «Θα φτιάξουμε επιτροπή για να υπάρχει καθαρό θεσμικό πλαίσιο»
Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για την άμεση σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα ρυθμίζει το άναρχο τοπίο που επικρατεί στα κέντρα ευεξίας και μακροζωίας
Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος και η Ιωάννα Γάκα
Σοκαριστική καταγγελία για το ιατρείο που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης: «Μου είπαν πως έχω ζουζούνια στο αίμα»
«Μου έβαλε κολάρο στο κεφάλι που συνέδεσαν με ένα λάπτοπ και μου έλεγε ότι μου περνάει ένα πρόγραμμα με ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι τον παρότρυναν να κάνει πλασμαφαίρεση
Σοκαριστική καταγγελία για το ιατρείο που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης: «Μου είπαν πως έχω ζουζούνια στο αίμα»
5
Σαρωτικοί έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών
Οι αρμόδιες Αρχές επικεντρώνονται στην κατάσταση των ελαστικών, την ισχύ του δελτίου ΚΤΕΟ, την ηλικία του οδηγού και του οχήματος, καθώς και στην κατοχή Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας και των απαραίτητων αδειών
Έλεγχοι της Τροχαίας σε σχολικά
Δικηγόρος Γιώργου Μαζωνάκη: «Θα ζητήσω την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των δύο γιατρών – Δεν νομίζω ότι έχει συντάξει διαθήκη»
«Κάποια θεσμικά όργανα δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους - Δεν ξέρω αν είναι ο Ιατρικός Σύλλογος ή η αστυνομία αλλά υπάρχει ένα θεσμικό κενό ελέγχου», είπε ο Χαράλαμπος Λυκούδης
Γιώργος Μαζωνάκης
5
Γιώργος Μαζωνάκης: Το τσιρότο στο κεφάλι, οι 3 ώρες παραμονής στην κλινική και τα προβλήματα ομιλίας – Τα νέα στοιχεία στις έρευνες
Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ ρίχνουν την προσοχή τους στο μηχάνημα πλασμαφαίρεσης ώστε να αποδειχθεί αν καθαρίστηκε το γενετικό υλικό του τραγουδιστή
Το ζευγάρι γιατρών 14