Ελλάδα

ΕΣΠΑ: Παρεμβάσεις σε Δήλο και Μονή Δαφνίου, μνημεία της UNESCO

Στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Οικονομίας για το ΕΣΠΑ αναφέρεται η ένταξη της Δήλου και της Μονής Δαφνίου στο πρόγραμμα “Προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων μείζονος σημασίας, ενταγμένων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Συγκεκριμένα, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014 – 2020), θα πραγματοποιηθούν δύο παρεμβάσεις:

1η πράξη: “Δήλος – ανοικτό μουσείο. Παρεμβάσεις αναβάθμισης στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο”, με συνολική δημόσια δαπάνη 4.520.000 ευρώ, αφορά στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου. Στις εργασίες περιλαμβάνονται, εργασίες αποκατάστασης για τα αρχαία μνημεία, το μουσείο και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις, διαμόρφωση διαδρόμων επισκεπτών, παραγωγή ενημερωτικών εντύπων κ.α.

2η πράξη: “Αποκατάσταση Μεγάλου Περιβόλου της Ι. Μ. Δαφνίου, B’ Φάση” συνολικής επιλέξιμης δαπάνης 1.200.000 ευρώ αφορά στο μνημείο του 11ου αιώνα της Ι.Μ. Δαφνίου.

ΕΣΠΑ – UNESCO

Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθούν καθαιρέσεις βλαπτικών νεότερων επεμβάσεων, εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης και ήπιας διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου. Επίσης θα παραχθεί ενημερωτικό υλικό και θα διοργανωθεί επιστημονική ημερίδα για την παρουσίαση και δημοσιοποίηση του έργου.

Η πρόσκληση “Προστασία, αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων μείζονος σημασίας, ενταγμένων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO (2η Φάση)” στην οποία εντάσσονται τα ανωτέρω έργα, έχει συνολικό προϋπολογισμό 13.000.000 ευρώ.

“Τα μνημεία που βρίσκονται στον κατάλογο της UNESCO κατέχουν εμβληματική θέση στην αλυσίδα αξίας του ελληνικού τουρισμού, λόγω της διεθνούς αναγνωρισιμότητάς τους και συμβάλλουν στην καθιέρωση της ευρύτερης περιοχής χωροθέτησής τους ως σημαντικού τουριστικού προορισμού με ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα ευνοώντας την γενικότερη ανάπτυξη αυτών των περιοχών”, όπως σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας λόγω τροχαίου
Λόγω του τροχαίου, στο οποίο εμπλέκονται δύο αυτοκίνητα, υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της οδού Νιόβης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κηφισιά
Κίνηση
Κόντρες, 3 συλλήψεις και πρόστιμο 3.250 ευρώ στον οδηγό της μηχανής που πήγε να ξεφύγει από το μπλόκο στη Βουλιαγμένη
Τα συγκεκριμένα άτομα μαζί με μια άλλη παρέα μηχανών είχαν ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, από την περιοχή του Περάματος και του Κερατσινίου, πραγματοποιώντας αυτοσχέδιους αγώνες
Μηχανές στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 6
Νέα αναβολή στη δίκη του Ισπανού σαμουράι - «Δεν γνωρίζω αν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη» λέει ο δικηγόρος του
«Γνωρίζω από τον ίδιο πως τα αιχμηρά αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του ήταν συλλεκτικού χαρακτήρα αντικείμενα και δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει κάποιον άνθρωπο»
Ο 64χρονος Ισπανός
«Μέσα» στο κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου στις φυλακές Θηβών: Δεν κοιμάται και φοβάται πως θα την δηλητηριάσουν
Δημοσίευμα της Espresso αναφέρει πως η 35χρονη «Μήδεια» ζήτησε από τον ιερέα να διαβάσει τα ονόματα των δολοφονημένων παιδιών της - Η μοναδική επαφή της με τον έξω κόσμο είναι η στιγμή που κάνει το ένα τηλεφώνημα που δικαιούται
Ρούλα Πισπιρίγκου 9