Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εστίαση: Έρχεται ανατροπή με μπουζούκια και κλαμπ μόνο για εμβολιασμένους – Στο 85% η χωρητικότητα

Εστίαση: Έρχεται ανατροπή με μπουζούκια και κλαμπ μόνο για εμβολιασμένους – Στο 85% η χωρητικότητα

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα λύσει απορίες για το τι ακριβώς ισχύει από σήμερα και έως τις 31 Αυγούστου στην εστίαση και στην ψυχαγωγία ακόμη… αναμένεται. Αλλά οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ανατροπή.

Δεν αποκλείεται, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, στην ΚΥΑ να υπάρχει ανατροπή για την εστίαση και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των υπαίθριων χώρων διασκέδασης (σ.σ. μπουζούκια και κλαμπ).

Η ΚΥΑ αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ώρες και ενώ ήδη η εστίαση έχει ξεκινήσει να λειτουργεί με τα νέα μέτρα, με ελέγχους… πιστοποιητικών εμβολιασμού, νόσησης και τεστ.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με 65% χωρητικότητα, και μόνο για καθήμενους.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι η χωρητικότητα θα είναι 85%

Επίσης, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, στην οποία θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και  θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι. 

Στην αναστολή εργασίας δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για απόλυση, αλλά ούτε και διάστημα ισχύος της αναστολής. Επίσης, θα περιλαμβάνει διάταξη που θα αποσυνδέει τον εμβολιασμό με το πειθαρχικό συμβούλιο στο δημόσιο. 

 

Μένει να βγει η ΚΥΑ για να μάθουμε τι θα ισχύσει τελικά. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις