Ελλάδα

Εστίαση: Πλήρες άνοιγμα και όχι μόνο των εξωτερικών χώρων ζητά ο κλάδος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πλήρες άνοιγμα της εστίασης και όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Καββαθάς ξεκαθάρισε πως η εστίαση δεν θα αντέξει εκ νέου το «ακορντεόν» ανοίγματος – κλεισίματος.

«Ο κάθε επαγγελματίας αυτή τη χρονιά σηκώνει το δικό του σταυρό. Είναι δύσκολη συγκυρία. Ελπίζω να ξανά μπούμε σε μια κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν. Το άνοιγμα των καταστημάτων μόνο στους εξωτερικούς χώρους, θα δημιουργήσει διαφορετικές ταχύτητες στον κλάδο της εστίασης. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που οι επιχειρήσεις τους έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους. Πρέπει να βρούμε τρόπο, να λειτουργήσουν και οι επιχειρήσεις σε κλειστούς χώρους, με μηχανικά μέσα» υπογράμμισε.

Επίσης σημείωσε ότι τα μηχανήματα για την αποστείρωση του αέρα, κοστίζουν περί τα 1000 ευρώ, για ένα κατάστημα 100 τετραγωνικά ωφέλιμου χώρου και σκοτώνουν τον κορονοϊό από 50 έως και 90%.

«Καλύτερα να είμαστε ασφαλής και να μη λειτουργήσουμε σε λογική ακορντεόν. Δεν θα αντέξει για 3-4 φορά η οικονομία. Θέλουμε να ανοίξουμε και να παραμείνουμε ανοιχτοί» δήλωσε.

Ακόμη έκανε γνωστό ότι ζητήθηκε από την κυβέρνηση να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης. «Η κυβέρνηση το έχει στους στόχους, ελπίζω να προλάβουμε».

«Μετά από πέντε μήνες lockdown, είναι πολύ δύσκολο να επανεκκινήσει η εστίαση. Το 40-50% των επιχειρήσεων έχει μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα. Γι’ αυτό είχαμε ζητήσει πρόγραμμα επιχορηγήσεων» επισήμανε, σχετικά με την επιχορήγηση που θα λάβουν οι επιχειρήσεις της εστίασης ώστε «να αποκτήσουν ένα κεφάλαιο κίνησης ώστε να ξανά λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρίλερ με το έγκλημα στο Αίγιο: Γιατί οι Αρχές εξετάζουν πλέον το σενάριο η 54χρονη να σκότωσε τον γιο της και να αυτοκτόνησε
Στο όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο 26χρονος εντοπίστηκε DNA της μητέρας, του ίδιου του νεαρού αλλά και ενός τρίτου, άγνωστου μέχρι στιγμής προσώπου
Το σπίτι τoυ διπλού εγκλήματος στον Λόγγο Αιγίου
Εβίτα Βαρελά: Άγνωστοι εξαπάτησαν την μητέρα της αρπάζοντας 20.000 ευρώ και κοσμήματα – «Ήξεραν ότι δεν είχαμε κάμερες, μας παρακολουθούσαν»
Οι υποτιθέμενοι λογιστές φέρονται να εντόπισαν και να αφαίρεσαν από το σπίτι 20.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και κοσμήματα αξίας άλλων 20.000 ευρώ
Η Εβίτα Βαρελά 12