Ελλάδα

Εστίαση: «Σε μίνι lockdown από τις 13 Σεπτεμβρίου» – Τι ζητά ο κλάδος

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην εστίαση τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από 13 Σεπτεμβρίου.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου και μετά στα καταστήματα της εστίασης θα μπορούν να εισέρχονται όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει από κορονοϊό τους τελευταίους έξι μήνες.

«Η πολύπαθη εστίαση μπαίνει από τις 13/9 μπαίνει σε μίνι lockdown. Το 50% των συμπολιτών μας είναι δυστυχώς ανεμβολίαστοι. Οι δυνητικοί μας πελάτες μειώνονται κατά 50%. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας στην εστίαση» δήλωσε στο «ΜEGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Ο κ. Καββαθάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για εργαλειοποίηση του κλάδου της εστίασης. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο κλάδος ως μοχλός πίεσης της κοινωνίας για μέτρα που η πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλει».

Όπως ανέφερε, ο ίδιος και οι υπόλοιποι άνθρωποι της εστίασης, ανέμεναν από την κυβέρνηση αντισταθμιστικά μέτρα, όπως ρευστότητα, ενίσχυση στο θέμα των ενοικίων αλλά και τη μέριμνα για τις αναστολές εργασίας.

Παράλληλα, συνέχισε, ο κλάδος της εστίασης είχε ζητήσει να εξεταστεί η δυνατότητα επιδότησης μηχανημάτων καθαρισμού αέρα.

«Από 13 του μηνός θα είμαστε απέναντι από τους πελάτες μας» υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 21
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων