Ελλάδα

Εστίαση: «Σε μίνι lockdown από τις 13 Σεπτεμβρίου» – Τι ζητά ο κλάδος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην εστίαση τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από 13 Σεπτεμβρίου.

Από τις 13 Σεπτεμβρίου και μετά στα καταστήματα της εστίασης θα μπορούν να εισέρχονται όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει από κορονοϊό τους τελευταίους έξι μήνες.

«Η πολύπαθη εστίαση μπαίνει από τις 13/9 μπαίνει σε μίνι lockdown. Το 50% των συμπολιτών μας είναι δυστυχώς ανεμβολίαστοι. Οι δυνητικοί μας πελάτες μειώνονται κατά 50%. Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας στην εστίαση» δήλωσε στο «ΜEGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Ο κ. Καββαθάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για εργαλειοποίηση του κλάδου της εστίασης. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ο κλάδος ως μοχλός πίεσης της κοινωνίας για μέτρα που η πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλει».

Όπως ανέφερε, ο ίδιος και οι υπόλοιποι άνθρωποι της εστίασης, ανέμεναν από την κυβέρνηση αντισταθμιστικά μέτρα, όπως ρευστότητα, ενίσχυση στο θέμα των ενοικίων αλλά και τη μέριμνα για τις αναστολές εργασίας.

Παράλληλα, συνέχισε, ο κλάδος της εστίασης είχε ζητήσει να εξεταστεί η δυνατότητα επιδότησης μηχανημάτων καθαρισμού αέρα.

«Από 13 του μηνός θα είμαστε απέναντι από τους πελάτες μας» υπογράμμισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύσκολη νύχτα στα πύρινα μέτωπα της Δυτικής Αττικής - Στοίχημα των πυροσβεστών τα «καντηλάκια» που προκαλούν νέες αναζωπυρώσεις της μεγάλης φωτιάς
Περισσότερα από 130.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη! Αποκαρδιωτικός ο χάρτης που αποτυπώνει την καταστροφή σε Αττικοβοιωτία από δορυφορική εικόνα - Οι περιοχές σε «πορτοκαλί» συναγερμό για την Τρίτη (4/8/26)
Φωτιά στη Δυτική Αττική