Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εθνική Λυρική Σκηνή: Σείστηκε για τον «Βέρθερο» και τους διάσημους πρωταγωνιστές

Εθνική Λυρική Σκηνή: Σείστηκε για τον «Βέρθερο» και τους διάσημους πρωταγωνιστές
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Θερμό χειροκρότημα για τον «Βέρθερο» στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο ΚΠΙΣΝ. Το κοινό αποθέωσε τους δύο πρωταγωνιστές με διεθνή αναγνώριση. Τον Φραντσέσκο Ντεμούρο στον ρόλο του «Βέρθερου» και τη «Σαρλότ», Ανίτα Ρατσβελισβίλι.

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του «Βέρθερου» στην Εθνική Λυρική Σκηνή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στην κατάμεστη Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» στο ΚΠΙΣΝ.

Οι θεατές χειροκρότησαν θερμά όλους τους συντελεστές της παράστασης και ιδιαίτερα τους δύο πρωταγωνιστές. Τον Ιταλό τενόρο Φραντσέσκο Ντεμούρο στον ρόλο του «Βέρθερου» και την κορυφαία μεσόφωνο, Ανίτα Ρατσβελισβίλι που έκανε ντεμπούτο σαν «Σαρλότ».

Το αριστούργημα του Ζυλ Μασνέ, το οποίο βασίζεται στο επιστολικό μυθιστόρημα του Γκαίτε, αναφέρεται στη δραματική ιστορία του αδιέξοδου έρωτα ανάμεσα στον νεαρό Βέρθερο και τη Σαρλότ.

Από το 1892 που ανέβηκε για πρώτη φορά, ο «Βέρθερος» παραμένει μία από τις δημοφιλέστερες όπερες του γαλλικού ρεπερτορίου.

Υψηλού επιπέδου ερμηνείες έδωσαν, επίσης, στους ρόλους τους οι πρωταγωνιστές της ΕΛΣ, Χρύσα Μαλιαμάνη, Νίκος Κοτενίδης, Γιάννης Γιαννίσης, Νικόλας Μαραζιώτης, Μαρίνος Ταρνανάς.

Στο πόντιουμ ήταν ο διεθνώς καταξιωμένος Καναδός αρχιμουσικός, Ζακ Λακόμπ διευθύνοντας την Ορχήστρα της ΕΛΣ. Την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ διηύθυνε η Κωνσταντίνα Πιτσιάκου.

Την αναβίωση της σκηνοθεσίας του «Βέρθερου» υπέγραψε ο Ίων Κεσούλης, ενώ των σκηνικών και των κοστουμιών η Τότα Πρίτσα. Τον σχεδιασμό των βιντεοπροβολών έκανε η Ειρήνη Βιανέλλη και τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα.

Η παράσταση υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Παρακολουθήστε βίντεο του Euronews Greek:

 

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις