Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Εθνική Πινακοθήκη: Ο 50χρονος που έκλεψε τον πίνακα του Πικάσο «έσπασε» τη σιωπή του

Εθνική Πινακοθήκη: Ο 50χρονος που έκλεψε τον πίνακα του Πικάσο «έσπασε» τη σιωπή του
Εικόνα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο 50χρονος που το 2012 έκλεψε από την Εθνική Πινακοθήκη τρεις πίνακες αμύθητης αξίας, μεταξύ αυτών και ένας του Πικάσο, μίλησε πρώτη φορά για τους λόγους που έκανε την κλοπή. 

“Ό,τι συνέβη έγινε από την αγάπη μου στην τέχνη. Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να κάνει στη ζωή του κάποιο λάθος“, δήλωσε ο Γιώργος Αρματζόμπουλος, έχοντας στο πλευρό του τον δικηγόρο του, Σάκη Κεχαγιόγλου.

O 50χρονος υποστήριξε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ότι ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτήν την παράνομη πράξη ήταν η επιθυμία του να μεγαλώσει τη συλλογή του, ενώ αρνήθηκε ότι αυτά τα εννιάμισι χρόνια, προσπάθησε να πουλήσει τους πίνακες.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουνίου του 2021, ο Γιώργος Σαρματζόπουλος περνούσε το κατώφλι του εισαγγελέα για την κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη. Δεκατέσσερις μήνες αργότερα είναι ελεύθερος με ηλεκτρονική επιτήρηση χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, καθώς το αίτημά του για αποφυλάκιση, έγινε δεκτό από τη Δικαιοσύνη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις