Ελλάδα

Εθνική Πινακοθήκη: Το γυμνό βίντεο, οι προσευχές και η μήνυση του Δημήτρη Νατσιού

«Προσβάλλει τα ιερά και τα όσια» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Νίκης

Για δεύτερη φόρα και μέσα σε διάστημα μικρότερο των 10 ημέρων η Εθνική Πινακοθήκη μπαίνει στο στόχαστρο του κόμματος «Νίκη». Μετά την εισβολή και το βανδαλισμό τεσσάρων έργων τέχνης από το βουλευτή Νίκο Παπαδόπουλο, σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Νατσιός υπέβαλε μήνυση για ένα βίντεο που προβάλλεται στον χώρο του μουσείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νίκης, Δημήτρη Νατσιό, ο οποίος το πρωί σήμερα, Τετάρτη (19.03.25) κατέθεσε μήνυση κατά της Εθνικής Πινακοθήκης, το βίντεο που προβάλλεται στον τρίτο όροφο του κτιρίου προσβάλλει απροκάλυπτα τα ιερά και τα όσια της ορθόδοξης πίστης.

Πρόκειται για οπτικό υλικό που προέρχεται από την πειραματική ταινία διάρκειας περίπου τριών λεπτών της Εύας Στεφανή. Τα πλάνα είναι από ταινία του 1964, ενώ το βίντεο δημιουργήθηκε το 2001 και έχει τον τίτλο «Εγερτήριον».

Σύμφωνα με τους δημιουργούς τους μία γυναίκα φιλάει έναν άνδρα υπό τους ήχους πρωινού εγερτηρίου που ακούγεται στο ραδιόφωνο, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί πρωινή προσευχή.

Όπως αναφέρουν άνθρωποι της Εθνικής Πινακοθήκης πρόκειται για ένα βίντεο, το οποίο υπάρχει στη μόνιμη συλλογή και βρίσκεται στους χώρους από τη στιγμή που άνοιξε και πάλι τις πύλες της, μετά την ανακαίνιση της στις 25 Μαρτίου του 2021. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός , πρόκειται για ένα βίντεο ερωτικού περιεχομένου όχι μόνο υπό τους ήχους μία προσευχής (της γνωστής που την ξέρουν όλοι οι Έλληνες το “βασιλεύ παράκλητε”) αλλά και υπό τους ήχους του Εθνικού μας Ύμνου.

«Επειδή αγαπάμε τα παιδιά και τους νέους μας δεν θέλουμε να βλέπουν τέτοια άσεμνα και χυδαία θεάματα. Επιτέλους πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και η κυβέρνηση να σεβαστεί την εθνική μας παράδοση» πρόσθεσε ο Δημήτης Νατσιός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εξαπάτησαν 32χρονο κλείνοντας του ραντεβού στα social media και τον λήστεψαν στη Νίκαια - Δύο συλλήψεις
Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, η κατηγορούμενη ζήτησε από τον 32χρονο το κινητό του τηλέφωνο για να τηλεφωνήσει και τότε τον προσέγγισε ο κατηγορούμενος, ο οποίος άρπαξε το κινητό και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο
Περιπολικό
Η εποχική γρίπη κατέφτασε νωρίτερα τον φετινό χειμώνα - Εμβολιασμό κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες συστήνει ο ΕΟΔΥ
Ο υποκλάδος K του ιού της γρίπης A(H3N2) κυκλοφορεί παγκοσμίως και έχει ανιχνευτεί και στη χώρα μας, θεωρείται υψηλού κινδύνου για τον πληθυσμό που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες
Αντιγριπικό εμβόλιο
Η δράση του κυκλώματος trafficking στην Θεσσαλονίκη - Η εκμετάλλευση γυναικών, οι οίκοι ανοχής, τα «φρουτάκια» και οι 17 συλλήψεις
Έχουν ταυτοποιηθεί και απελευθερωθεί 4 θύματα εμπορίας ανθρώπων (υπήκοοι Κολομβίας, Βενεζουέλας και Βραζιλίας), ενώ επιπλέον τους παρασχέθηκε κατάλληλη αρωγή και προστασία μέσω Μ.Κ.Ο.
Οίκος ανοχής