Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Έτσι άνοιξαν τα internet cafe: Με το… αντισηπτικό στο χέρι οι εργαζόμενοι

Έτσι άνοιξαν τα internet cafe: Με το… αντισηπτικό στο χέρι οι εργαζόμενοι

Τα internet cafe προσαρμόστηκαν στη νέα εποχή, στην εποχή του κορονοϊού. Άνοιξαν τις πύλες τους μετά την άρση της καραντίνας και οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες κυκλοφορούν… όλη την ώρα με αντισηπτικά στα χέρια.

Ο Γιάννης Λειβαδάρος, ιδιοκτήτης ενός internet cafe εξήγησε στο newsit.gr τις αλλαγές που έγιναν ούτως ώστε οι πελάτες του να νιώθουν και να είναι ασφαλείς.

Καταρχήν, πλέον, λιγότερα άτομα βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στις αίθουσες όπου υπάρχουν υπολογιστές και από τους 130 πελάτες, πια εξυπηρετούνται οι μισοί, δηλαδή 60 άνθρωποι. Οι αποστάσεις, δε, είναι μεγαλύτερες από ό,τι ορίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς οι υπεύθυνοι θέλουν οι γονείς των παιδιών που επισκέπτονται το κατάστημα, να νιώθουν ασφαλείς.

Αποστάσεις που ξεπερνούν το 1,70μ. και μια θέση κενή ανά χρήστη είναι ο βασικός κανόνας που εφαρμόζουν οι ιδιοκτήτες internet cafe και αυτό επηρεάζει τόσο την ομαλή λειτουργία όσο και τον τζίρο των καταστημάτων.

Στα internet café, πάντως, πλέον αυξάνονται οι θέσεις εργασίας καθώς υπάρχει ειδικό προσωπικό που απολυμαίνει τους υπολογιστές, τις καρέκλες, τα πληκτρολόγια και όλους τους εξοπλισμούς που χρησιμοποιεί ο χρήστης αλλά και όλους τους χώρους.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο Γιάννης Λειβαδάρος, τα internet cafe δεν μπορούν να σερβίρουν φαγητό, ενώ πλήγμα για τα καταστήματα αυτά είναι και η ανασφάλεια των γονιών των παιδιών που συχνάζουν εκεί. Μοιραία η επισκεψιμότητα δεν θυμίζει σε τίποτα την εποχή προ κορονοϊού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις