Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Έτσι θα ανοίξουν mall και εκπτωτικά: Το ωράριο λειτουργίας και τα μέτρα

Έτσι θα ανοίξουν mall και εκπτωτικά: Το ωράριο λειτουργίας και τα μέτρα

Από αύριο Σάββατο, 24 Απριλίου, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά ανοίγουν ξανά και κατά την ενημέρωση από τον γ.γ. Εμπορίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη εξειδικεύτηκαν τα μέτρα αλλά και το ωράριο που θα ισχύσει.

Τα εμπορικά καταστήματα και τα mall θα ανοίξουν με click inside και click away και οι πολίτες, όπως και στα καταστήματα του λιανεμπορίου που έχουν ήδη ανοίξει, θα πρέπει να στείλει μήνυμα στο 13032 και θα έχει στη διάθεσή του τρεις ώρες για τα ψώνια του. Αν δεν μπορεί να στείλει μήνυμα, θα πρέπει να έχει την έντυπη βεβαίωση κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση αλλά και απόδειξη πως έχει ραντεβού σε κατάστημα.

Όσον αφορά στο ωράριο, εμπορικά και mall μπορούν να ανοίξουν (προαιρετικά) από τις 07:00 το πρωί και να μείνουν ανοιχτά έως τις 20:30 το βράδυ. Εξαίρεση είναι η Μεγάλη Παρασκευή, που τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 13:00 (μετά την αποκαθήλωση δηλαδή) και θα κλείσουν στις 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο, που θα ανοίξουν στις 07:00 και θα κλείσουν στις 18:00.

Μια φορά την εβδομάδα, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες υποχρεούνται να κάνουν self test.

Σε κάθε μαγαζί επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. Στους κοινόχρηστους χώρους των mall και των εκπτωτικών χωριών, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένας πελάτης για κάθε 10 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.

Στα ταμεία, οι πελάτες πρέπει να έχουν απόσταση δυο μέτρων μεταξύ τους.

Στα mall και τα εκπτωτικά θα είναι κλειστά τα εστιατόρια και τα καφέ και δεν θα επιτρέπεται ούτε take away και delivery

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις