Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Έτσι θα φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό! Οδηγίες βήμα – βήμα! video

Έτσι θα φτιάξετε τον δικό σας χαρταετό! Οδηγίες βήμα – βήμα! video
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ intime

Την Καθαρά Δευτέρα, ο ουρανός γεμίζει πολύχρωμους χαρταετούς που συναγωνίζονται ποιος θα πάει πιο ψηλά! Πώς όμως φτιάχνεται ένας χαρταετός και με πόσα χρώματα μπορεί να γεμίσει ο ουρανός;

Με τις οδηγίες του Ν. Μαρκαντώνη θα φτιάξετε τον δικό σας –μοναδικό– χαρταετό. Πρόκειται για μία απλή κατασκευή την οποία θα παρακολουθήσετε βήμα – βήμα.

Θα χρειαστείτε: 3 ελαφριά πηχάκια από ξύλο, από 80 έως … εκατοστά το καθένα – λεπτά χαρτιά στα χρώματα της αρεσκείας σας – γερό σπάγκο – κόλλα για χαρτί κατά προτίμηση stick – χαρτιά για την ουρά, μαχαίρι και ψαλίδι.

Για την καλούμπα που ενώνουμε στον χαρταετό, σας προτείνουμε σπάγκο από λινάρι γιατί είναι πιο ελαφρύς. Ο σπάγκος από νάιλον είναι πάρα πολύ ανθεκτικός και ενδείκνυται για περιπτώσεις που θέλουμε να πετάξει ο χαρταετός μας πάρα πολύ ψηλά. Ο βαμβακερός σπάγκος (άσπρος) είναι πάρα πολύ βαρύς.

Βρίσκουμε ένα πλάτωμα μακριά από ηλεκτροφόρα σύρματα, γυρίζουμε τον χαρταετό μας κόντρα στον άνεμο και…. ΑΜΟΛΑ ΚΑΛΟΥΜΠΑ! (Φοράμε γάντια γιατί καθώς ξετυλίγεται ο σπάγκος πολύ γρήγορα μπορεί να πληγώσει τα χέρια).

Όταν φτιάχνεις έναν χαρταετό με μεράκι … σίγουρα θα πετάξει πιο ψηλά από τους άλλους.

Πηγή: mesogianews

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις