Ελλάδα

Έτσι θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή – Τι θα γίνει με τις λαϊκές

Με ενιαίο ωράριο θα λειτουργήσουν από ‪την ερχόμενη Κυριακή‬ λόγω του εορταστικού ωραρίου του Πάσχα, όλα τα καταστήματα τροφίμων (όπως σούπερ μάρκετ) που παραμένουν ανοικτά, είτε πρόκειται για σούπερ μάρκετ είτε για μίνι μάρκετ.

‪Την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα. Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.‬

‪Στο μεταξύ σε ό,τι αφορά στην επάρκεια αμνοεριφίων για το Πάσχα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 ότι ‬λόγω των περιοριστικών μέτρων αναμένεται η ζήτηση να είναι χαμηλότερη φέτος και αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν λιγότερες εισαγωγές αλλά η εγχώρια παραγωγή επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση.

«Κάθε μέρα παρακολοθούμε την αγορά» υπογράμμισε ο υπουργός.

Λαϊκές αγορές ‬

Για τα προβλήματα στην αγορά και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, ο υπουργός ανέφερε, στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα, πως εντός της ημέρας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση με την οποία θα διευκολυνθούν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.

Απώτερος στόχος είναι η ομαλή διάθεση των προϊόντων των παραγωγών σε περιοχές όπως π.χ. η Αθήνα στην οποία σήμερα η πρόσβαση είναι αδύνατη λόγω των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού και κατ´ επέκταση να υπάρξει εξισορρόπηση των τιμών.

Θα δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς που το επιθυμούν να μετακινηθούν άπαξ π.χ. στην Αθήνα και το εμπόρευμα να τους αποστέλλεται από την περιοχή παραγωγής χωρίς αυτοί να μετακινούνται εκτός των τειχών της περιοχής που έχουν δηλώσει ότι θα μένουν.

click4more: Κορονοϊός: Φτιάξτε τη δική σας μάσκα σε 45 δευτερόλεπτα! (video)

Στην απόφαση αυτή προχωράει η κυβέρνηση προκειμένου να διευκολυνθεί η διακίνηση προϊόντων της πρωτογενούς παραγωγής εντός της ελληνικής επικράτειας.

Γενικότερα για την αύξηση των τιμών σε σειρά προϊόντων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως ανατιμήσεις εντοπίζονται σε συγκεκριμένα είδη, όπως είναι τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, οι πιπεριές και το ρύζι, και οφείλονται όπως είπε στην αύξηση των εξαγωγών και στις καλύτερες τιμές που παίρνουν οι παραγωγοί. Αντιθέτως χαμηλές είναι οι εξαγωγές ελαιολάδου όπως είπε ο υπουργός. Ενώ αναφερόμενος στα αντισηπτικά σημείωσε πως με την “είσοδο” στην παραγωγή και άλλων εταιρειών όπως είναι η Παπουτσάνης θα καλυφθεί η κατανάλωση η οποία υπολογίζεται σήμερα στο 1 εκατ. τεμάχια.

Επενδύσεις

Η πανδημία έχει δημιουργήσει προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία και επηρεάζει και τη χώρα μας, είπε νωρίτερα ο υπουργός μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 και λίγο αργότερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα.

Ο υπουργός είπε πως στον διαγωνισμό για την Εθνική Ασφαλιστική υπάρχει εμπλοκή κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ ενώ σημείωσε ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν σημαίνει ότι σταματάνε για πάντα οι επενδύσεις. Έχουν παγώσει, είπε ο υπουργός στην ΕΡΤ1, αλλά θα γίνουν επενδύσεις στη χώρα μας και με μεγαλυτερη ταχύτητα διότι η Ελλάδα έχει κερδίσει σε αξιοπιστία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο εκτελεστής τηλεφώνησε στον εργοδότη του στην πρώτη απόπειρα δολοφονίας κατά του 68χρονου στη Φοινικούντα - «Αποκλείω οι 22χρονοι να το έκαναν μόνοι» λέει η ανιψιά
Αντιφάσεις προκύπτουν μετά από στην κατάθεσή του ο εργοδότη των 22χρονων και φίλου του ανιψιού του θύματος και στις τηλεφωνικές κλήσεις που εντοπίστηκαν στα κινητά των 22χρονων
Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα
Νέες ταυτότητες: Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας για την έκδοσή τους
Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους μέσω της σχετικής ενότητας στο gov.gr, επιλέγοντας την Υπηρεσία, την ημέρα και την ώρα που τους εξυπηρετεί
Περιπολικό
Έλενα Κρεμλίδου: Καταδικάστηκε σε 2 χρόνια ο αστυνομικός για το revenge porn – «Μέχρι η ντροπή να αλλάξει μεριά» έγραφε η μπλούζα της
«Η ιστορία ξεκίνησε από το 2018 και ήθελα να αυτοκτονήσω όταν το έμαθα. Τότε ντρεπόμουν και χαίρομαι που δεν το έκανα, γιατί τώρα δεν ντρέπομαι»
Η Έλενα Κρεμλίδου με τη δικηγόρο της