Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Τελικά θα πάει η Ελλάδα στη Eurovision; Όλα τα ενδεχόμενα

Τελικά θα πάει η Ελλάδα στη Eurovision; Όλα τα ενδεχόμενα

Πολύς ντόρος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για το αν η ΝΕΡΙΤ θα συμμετέχει στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision, καθώς ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός δεν είναι μέλος της EBU, της οποίας τα μέλη δικαιούνται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό τραγουδιού.

Λόγω λοιπόν όλων όσων έχουν γραφτεί, η ΝΕΡΙΤ κυκλοφόρησε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
«Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστολογίων για τη συμμετοχή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, η ΝΕΡΙΤ δηλώνει τα ακόλουθα:

1-Βάσει των κανονισμών της EBU, δεν είναι προς το παρόν δυνατή η εξέταση του αιτήματος της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον διαγωνισμό του 2015, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο ενδιαφερόμενος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός να αποτελεί πλήρες μέλος της Ένωσης.
-Η ΝΕΡΙΤ έχει καταθέσει πρόταση για να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της EBU, η οποία θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.
-Η EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision εφόσον εγκριθεί η ένταξή της ως πλήρους μέλους της Ένωσης από τη Γενική της Συνέλευση».

Για την ιστορία λοιπόν αξίζει να αναφέρω ότι δύο φορές κάθε χρόνο, τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο, η EBU συνεδριάζει και εξετάζει τις προτάσεις που τους έχουν κατατεθεί για να γίνουν μέλη της. Τον Ιούνιο η ΝΕΡΙΤ δεν είχε ακόμα συσταθεί και στον αέρα ήταν η Δημόσια Τηλεόραση. Φέτος όμως, η EBU αποφάσισε να ζητήσει νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές το ποια από τα μέλη της θέλουν να συμμετέχουν στη Eurovision. Οι δηλώσεις συμμετοχής έληξαν σήμερα και έως τις 10 Οκτωβρίου, έχει τη δυνατότητα κάποιο από τα τηλεοπτικά κανάλια-μέλη της να… μετανιώσει και να αποχωρήσει.

Στις 11 Οκτωβρίου λοιπόν η EBU θα γνωρίζει ποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί της Ευρώπης θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Μόνο που τότε, όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ, δεν θα είναι ακόμα η ελληνική κρατική τηλεόραση μέλος της. Λογικό λοιπόν κάποιος να σκεφτεί ότι η Ελλάδα, μέσω της ΝΕΡΙΤ, δεν θα συμμετέχει στο διαγωνισμό.

Μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις η λογική… έρχεται δεύτερη, καθώς κυριαρχεί το συμφέρον. Και σε αυτή την περίπτωση είναι… πολλά τα λεφτά που δίνει κάθε μέλος για να έχει τα δικαιώματα προβολής και συμμετοχής, χρήματα που όπως φαίνεται δεν θα… αγνοήσει η EBU.

Το τι θα γίνει δηλαδή… ουδείς το γνωρίζει με σιγουριά. Μπορεί λοιπόν η ΝΕΡΙΤ να μην είναι επίσημα μέλος της EBU, αλλά ίσως και να έχει… προ-αποφασιστεί το τι θα γίνει τον Δεκέμβριο. Ίσως αυτό το σκοπό να έχει και η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ που μην ξεχνάτε μάλιστα, ότι μετά τις τόσες παραιτήσεις, τις μέρες αυτές έχει αναλάβει «προσωρινή διοίκηση» που φαίνεται όμως, ότι κάποιοι στο ραδιομέγαρο γνωρίζουν τις… διπλωματικές κινήσεις που πρέπει να κάνουν!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε