Ελλάδα

Έβαζε «μαϊμού» αγγελίες αυτοκινήτων, έπαιρνε προκαταβολές και εξαφανιζόταν – 66χρονος άρπαξε 240.000 ευρώ πριν του περάσουν χειροπέδες

Ταυτοποιήθηκε γυναίκα συνεργός του, η οποία παρουσιαζόταν στα θύματά τους ως γραμματέας του
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τέλος στην κερδοφόρα «δράση» ενός 66χρονου έβαλε η αστυνομία, ο οποίος εξαπατούσε υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων μέσω αγγελιών- κατά την συνάντησή τους, «άρπαζε» τις προκαταβολές και γινόταν «καπνός». 

Οι αστυνομικοί τιου Τμήματος Δίωξης Ζεφυρίου, πέρασαν χειροπέδες στον άνδρα, φερόμενο ιδιοκτήτη εταιρειών με το πρόσχημα πώλησης οχημάτων, ο οποίος είχε διαπράξει τουλάχιστον 13 απάτες.

Ο 66χρονοςς συνελήφθη την περασμένη Τρίτη (01.07.2025) στην περιοχή του Αμαρουσίου, για απάτες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και φορολογικές παραβάσεις σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ ταυτοποιήθηκε γυναίκα συνεργός του, η οποία τον συνέδραμε κατά την εξαπάτηση των αγοραστών – θυμάτων του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 66χρονος ιδιοκτήτης εταιρειών λιανικού εμπορίου οχημάτων, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2024 προέβαινε σε αναρτήσεις αγγελιών πώλησης οχημάτων, τα οποία θα εισήγαγε από το εξωτερικό, μέσω διαδικτυακής ιστοσελίδας με αγγελίες. Στη συνέχεια ερχόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με υποψήφιους αγοραστές-θύματά του και καθόριζε συνάντηση μαζί τους όπου στις περισσότερες περιπτώσεις παρουσιαζόταν μαζί με την συνεργό-γραμματέα του και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, ως προκαταβολή με πρόφαση τη δέσμευση της συμφωνίας αγοράς.

Έπειτα, διέκοπτε την επικοινωνία μαζί τους, αποφεύγοντας τις κλήσεις των θυμάτων προφασιζόμενος, είτε προβλήματα υγείας, είτε απουσία του στο εξωτερικό.

Όταν τελικώς απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις ισχυριζόταν ότι το όχημα θα παραδοθεί σε αόριστο χρονικό διάστημα και τους ζητούσε να σταματήσουν να επικοινωνούν μαζί του, προβάλλοντας δικαιολογίες όπως ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στις θερινές διακοπές και σε εορτές, οι οποίες καθυστερούσαν τις διαδικασίες εκτελωνισμού των οχημάτων.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, ο 66χρονος δεν χορηγούσε νόμιμες αποδείξεις στα θύματα με αποτέλεσμα την μη καταβολή της προβλεπόμενης φορολογίας, ενώ σε μία περίπτωση συνέταξε εντός του ίδιου μήνα υπεύθυνες δηλώσεις μεταβίβασης οχήματος, σε δύο θύματά του, με τον ίδιο αριθμό πλαισίου οχήματος.

Από τη μέχρι σήμερα προανάκριση της Αστυνομία έχει προκύψει ότι ο κατηγορούμενος, σε 13 περιπτώσεις απάτης που έχουν εξιχνιασθεί, έχει αποσπάσει συνολικά 239.130 ευρώ από τα θύματά του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ διερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη Τούρκος στην Ελλάδα, με ερυθρά αγγελία της Interpol: Κατασχέθηκαν 5.300 φαρμακευτικά σκευάσματα που είχε για διακίνηση
Ο 43χρονος αναζητούνταν για να εκτίσει πολυετή ποινή κάθειρξης για απόδραση, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, διακίνηση παράνομων όπλων, σωματική βλάβη, πλαστογραφία, απειλή με χρήση όπλου, απείθεια και διενέργεια παράνομων παιγνίων
ΕΛΑΣ
Καρέ - καρέ η εισβολή διαρρηκτών σε κατάστημα στη Ρόδο: Γύρισαν την κάμερα στον τοίχο και έσπασαν την τζαμαρία
Στην ομάδα συμμετείχαν ένας ενήλικος άνδρας, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μάσκα, καθώς και δύο 12χρονοι ανήλικοι που φορούσαν κουκούλες
Ρόδος
Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό νεαρών από μέλη της συμμορίας των βορείων προαστίων – Διάλογοι «φωτιά» μεταξύ μαθητών και των ανήλικων «βαρόνων»
Σοκάρουν οι διάλογοι των δύο συμμοριών ανηλίκων που δρούσαν ως dealers ναρκωτικών στα βόρεια προάστια της Αττικής προμηθεύοντας ακόμα και κοκαΐνη σε παιδιά 13 ετών σε σχολεία και παιδικές χαρές
Ανήλικοι 8