Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Έβρος: Ντοκιμαντέρ για τη δήθεν νεκρή Μαρία και τους 38 – Από τα fake news στη δικαίωση της Ελλάδας

Έβρος: Ντοκιμαντέρ για τη δήθεν νεκρή Μαρία και τους 38 – Από τα fake news στη δικαίωση της Ελλάδας

Ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει την αλληλουχία fake news, προπαγάνδας και δυσφήμησης της Ελλάδας για την περίφημη υπόθεση της δήθεν νεκρής μικρής Μαρίας στον Έβρο, έδωσε στη δημοσιότητα το editor.gr.

Το ντοκιμαντέρ υπενθυμίζει όλους όσοι μιλούσαν για την υπόθεση των «38» στον Έβρο, δηλαδή εκείνους που μέσα και έξω από τη χώρα μας κατηγόρησαν τις Αρχές για ολιγωρία, παρά την άμεση διάψευση των γεγονότων από την ελληνική πολιτεία.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα το «νήμα» πιάνεται από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της είδησης όταν μία ΜΚΟ ενημέρωσε τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες για εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα, σε συνοριακή γραμμή στον Έβρο με την Τουρκία.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα η Ελλάδα δέχθηκε μία ακατάσχετη επίθεση από ΜΜΕ, ΜΚΟ, βουλευτές και ευρωβουλευτές της Αριστεράς που είχαν ως αποτέλεσμα τη δυσφήμιση της χώρας μας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου είχε αποκαλύψει στη Βουλή τα fake news και τις αναντιστοιχίες στην περιβόητη υπόθεση. Ωστόσο, έπρεπε να περάσει καιρός και μετά από ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα ελληνικών, αλλά και ξένων ΜΜΕ για να αποδειχτεί ότι όχι μόνο δεν υπήρχε νεκρή 5χρονη Μαρία, όχι μόνο οι 38 δεν βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, αλλά όπως φάνηκε και από την πορεία της Μπαϊντά η οποία τελικά βρέθηκε στη Γερμανία, επρόκειτο για κατασκευασμένη υπόθεση.

Το αποκαλυπτικό βίντεο του editor.gr:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις