Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Έβρος: Σε εγρήγορση η ΕΛΑΣ για είσοδο παράτυπων μεταναστών – Αυξημένες δυνάμεις και περιπολίες

Έβρος: Σε εγρήγορση η ΕΛΑΣ για είσοδο παράτυπων μεταναστών – Αυξημένες δυνάμεις και περιπολίες

Στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού βρίσκονται οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στον Έβρο, για να αναχαιτίσουν και την παραμικρή προσπάθεια παράτυπων μεταναστών, να περάσουν στη χώρα μας.

Για το λόγο αυτό από χθες, Δευτέρα (22.08.23) έχει φτάσει στα σύνορα ο κλαδάρχης Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της ΕΛ.ΑΣ, Δημήτριος Μάλλιος, ο οποίος συντονίζει όλο τον σχεδιασμό. Οι κάμερες και τα συστήματα ασφαλείας αλλά και οι πληροφορίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες στον Έβρο, μέχρι στιγμής δεν έχουν «πιάσει» το παραμικρό που να τους δίνει περίεργα στίγματα, κινήσεις ή συγκεντρώσεις μεταναστών από την απέναντι πλευρά του ποταμού, όμως κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, τί θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Οι περιπολίες, όχι μόνο έχουν αυξηθεί, αλλά πλέον είναι και πιο ορατές καθώς οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ο αρμόδιος Γραμματέας κ. Μάνος Λογοθέτης, θέλουν να σταλεί στην άλλη πλευρά το μήνυμα ότι λόγω των πυρκαγιών τα μέτρα όχι μόνο δεν έχουν χαλαρώσει, αλλά τα σύνορα έχουν ερμητικά «σφραγιστεί».

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Αστυνομία ενισχύει στο σημείο, τις δυνάμεις από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και των άλλων περιοχών καθώς εκτός από τη φύλαξη των συνόρων, έχει ενεργό ρόλο στις εκκενώσεις οικισμών αλλά και στη φύλαξη αυτών, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κάποιοι να επιχειρήσουν να κάνουν πλιάτσικο. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις