Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Έβρος: Τούρκος στρατοχωροφύλακας δίπλα στους μετανάστες που βρέθηκαν σε νησίδα

Έβρος: Τούρκος στρατοχωροφύλακας δίπλα στους μετανάστες που βρέθηκαν σε νησίδα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Πολλά ερωτήματα προκαλεί το νέο συμβάν με μετανάστες, που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από τις ελληνικές αρχές σε νησίδα του Έβρου.

Με τις συζητήσεις περί εργαλειοποίησης μεταναστών από την τουρκική πλευρά να έχουν «φουντώσει» το τελευταίο διάστημα, ήρθε σήμερα αυτό το νέο περιστατικό να προκαλέσει νέα σχόλια αλλά και ερωτήματα.

Βασικό ερώτημα είναι το πώς κατάφεραν να περάσουν 400 μετανάστες από την Τουρκία, χωρίς κανείς από την τουρκική πλευρά να τους αντιληφθεί και να τους σταματήσει… Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η μεγαλύτερη μετακίνηση τα τελευταία χρόνια!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr όχι μόνο δεν τους σταμάτησε κανείς από την τουρκική πλευρά αλλά στην τουρκική όχθη είχαν παραταχθεί άνδρες της στρατοχωροφυλακής για να φροντίσουν να μην επιστρέψουν εκεί οι παράτυπου μετανάστες.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε ένα ύψωμα πολύ κοντά στους μετανάστες ήταν ένας άνδρας της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Η τύχη των 400 μεταναστών

Ο συναγερμός για τις ελληνικές αρχές σήμανε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι 400 μετανάστες τελικά εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από το Κισσάριο Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα αυτά θα μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου και για να χωρέσουν, αυτή την ώρα οι αρχές αδειάζουν το ΚΥΤ από τα άτομα που ήδη βρίσκονταν εκεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεταφέρονται 330 άτομα στην Καβάλα και στη Δράμα για να μπορέσουν να φέρουν στη θέση τους, στο ΚΥΤ Φυλακίου, τους 400 σημερινούς μετανάστες και να αρχίσει η προανάκριση για το συμβάν.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις