Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Ευγένεια Ρουβίκωνα: Μπήκαν σαν κύριοι στην πρεσβεία της Αργεντινής χτυπώντας το κουδούνι!

Ευγένεια Ρουβίκωνα: Μπήκαν σαν κύριοι στην πρεσβεία της Αργεντινής χτυπώντας το κουδούνι!
Φωτογραφία Eurokinissi

Αν μη τι άλλο, τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής (02.11.2018) στην πρεσβεία της Αργεντινής ήταν ευγενείς. Χτύπησαν το κουδούνι για να μπουν στο κτίριο!

Ήταν περίπου 10:15 το πρωί όταν περίπου 10 μέλη της αναρχικής ομάδας έφτασαν στο κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Αργεντινής, επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ανέβηκαν στον 3ο όροφο του κτιρίου, χτύπησαν το κουδούνι και μόλις τους άνοιξαν, μοίρασαν φέιγ βολάν στους υπαλλήλους, κρέμασαν πανό στο μπαλκόνι και αφού πέταξαν τρικάκια, αποχώρησαν.

Φωτογραφία indymedia
Φωτογραφία Eurokinissi

Στα τρικάκια είχαν γράψει συνθήματα συμπαράστασης στον αγώνα του λαού της Αργεντινής». Σε ανάρτησή τους στο indymedia, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέφεραν ότι η εισβολή στην πρεσβεία της Αργεντινής έγινε για τη δολοφονία του Αργεντινού αναρχικού Σαντιάγκο Μαλντονάντο.

Έδωσαν και video από την “παρέμβασή” τους

Η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές για την εισβολή.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κατρούγκαλου με τον Αργεντινό πρέσβη

Τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στον πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα Juan Jose Arcuri

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε στον Αργεντινό πρεσβευτή ότι «θα βρεθούν οι υπεύθυνοι». Ο κ. Arcuri, με τη σειρά του είπε στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών ότι «δεν εκδηλώθηκε καμιά πράξη βίας εναντίον της πρεσβείας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις