Ελλάδα

Ευγένεια Ρουβίκωνα: Μπήκαν σαν κύριοι στην πρεσβεία της Αργεντινής χτυπώντας το κουδούνι!

Αν μη τι άλλο, τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής (02.11.2018) στην πρεσβεία της Αργεντινής ήταν ευγενείς. Χτύπησαν το κουδούνι για να μπουν στο κτίριο!

Ήταν περίπου 10:15 το πρωί όταν περίπου 10 μέλη της αναρχικής ομάδας έφτασαν στο κτίριο όπου στεγάζεται η πρεσβεία της Αργεντινής, επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ανέβηκαν στον 3ο όροφο του κτιρίου, χτύπησαν το κουδούνι και μόλις τους άνοιξαν, μοίρασαν φέιγ βολάν στους υπαλλήλους, κρέμασαν πανό στο μπαλκόνι και αφού πέταξαν τρικάκια, αποχώρησαν.

roubikonas presbeiaargentinis
Φωτογραφία indymedia
presveiaargentinis roubikonas
Φωτογραφία Eurokinissi

Στα τρικάκια είχαν γράψει συνθήματα συμπαράστασης στον αγώνα του λαού της Αργεντινής». Σε ανάρτησή τους στο indymedia, τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέφεραν ότι η εισβολή στην πρεσβεία της Αργεντινής έγινε για τη δολοφονία του Αργεντινού αναρχικού Σαντιάγκο Μαλντονάντο.

Έδωσαν και video από την “παρέμβασή” τους

Η αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές για την εισβολή.

Τηλεφωνική επικοινωνία Κατρούγκαλου με τον Αργεντινό πρέσβη

Τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στον πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα Juan Jose Arcuri

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε στον Αργεντινό πρεσβευτή ότι «θα βρεθούν οι υπεύθυνοι». Ο κ. Arcuri, με τη σειρά του είπε στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών ότι «δεν εκδηλώθηκε καμιά πράξη βίας εναντίον της πρεσβείας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κακοκαιρία Erminio: Μηνύματα 112 σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια – «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες μέχρι το πρωί της Πέμπτης»
Η κακοκαιρία Erminio, πλήττει την Τετάρτη 1η Απριλίου τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους να προκαλούν προβλήματα σε πολλές...
Κακοκαιρία Erminio: Μηνύματα 112 σε Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια – «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες μέχρι το πρωί της Πέμπτης»
Μήνυμα του 112 στην Αττική για την κακοκαιρία Erminio - «Περιορίστε τις μετακινήσεις από το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα»
«Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στην Περιφέρεια Αττικής, περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες από το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών»
Κακοκαιρία