Ελλάδα

Ευλογία των πιθήκων: Δύο νέα κρούσματα – Έφτασαν συνολικά τα 82

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δύο νέα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων παρουσιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί συνολικά στην Ελλάδα ανέρχονται σε 82.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων και οι 82 ασθενείς είναι άνδρες, ηλικίας 19 έως 61 ετών. Η μέση ηλικία τους είναι τα 37 έτη. Οι 23 από αυτούς (ποσοστό 28%) ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου.

Τα δεδομένα αυτά αφορούν το διάστημα έως και τις 6 Οκτωβρίου 2022, αναφέρει ο ΕΟΔΥ. Οι ασθενείς αυτοί έχουν αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση, τονίζει ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωσή του.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εξ άλλου, η ευλογιά των πιθήκων έχει προκαλέσει πλέον πάνω από 24.000 κρούσματα. Πιο αναλυτικά, μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2022 είχαν καταγραφεί 24.833 κρούσματα, σε 44 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εβίτα Βαρελά: Άγνωστοι εξαπάτησαν την μητέρα της αρπάζοντας 20.000 ευρώ και κοσμήματα – «Ήξεραν ότι δεν είχαμε κάμερες μας παρακολουθούσαν»
Οι υποτιθέμενοι λογιστές φέρονται να εντόπισαν και να αφαίρεσαν από το σπίτι 20.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και κοσμήματα αξίας άλλων 20.000 ευρώ
Η Εβίτα Βαρελά