Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Εύοσμος – 4χρονος που ξέφυγε από νηπιαγωγείο: Η γυναίκα που βρήκε το παιδί μιλάει στο newsit.gr

Εύοσμος – 4χρονος που ξέφυγε από νηπιαγωγείο: Η γυναίκα που βρήκε το παιδί μιλάει στο newsit.gr

Αίσθηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία του Ευόσμου το περιστατικό με το 4χρονο αγοράκι που κατάφερε να φύγει από το νηπιαγωγείο του το πρωί της περασμένης Παρασκευής 17/09/2021.

Το μικρό αγοράκι περιπλανιόταν για αρκετά λεπτά στους δρόμους κοντά στο νηπιαγωγείο, μέχρι που μια γυναίκα που περνούσε τυχαία από το σημείο, αναρωτήθηκε γιατί ένα τόσο μικρό παιδάκι κυκλοφορεί μόνο του. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία και το αγοράκι πολύ γρήγορα βρέθηκε στην αγκαλιά της μητέρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι κατάφερε να φύγει από το σχολείο του από την πόρτα εισόδου του νηπιαγωγείου που έμεινε για λίγο ανοιχτή. Σε βάρος της νηπιαγωγού σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, παραπέμφθηκε σε δίκη και αφέθηκε ελεύθερη.

Η κυρία Ελευθερία, η γυναίκα που βρήκε τυχαία στον δρόμο τον 4χρονο περιγράφει στο newsit.gr όσα έζησε το πρωινό της περασμένης Παρασκευής:

«Το αγοράκι ήταν πάνω στον κεντρικό δρόμο. Έβγαινα από ένα στενάκι και τον είδα μόνο του να περπατάει στον δρόμο με την τσαντούλα του. Στην άκρη του δρόμου περπατούσε. Ήταν δυό στενά μακριά από το σχολείο του. Αναρωτήθηκα που πάει μόνο του και που είναι η μανούλα του. Έχω μία φοβία εγώ γενικά με τα παιδάκια μη τυχόν φύγουν. Το πλησίασα, του έπιασα την κουβέντα. Το ρώτησα που είναι η μαμά του, να μου δώσει κάποιες πληροφορίες αλλά δεν μπορούσε να μου πει τίποτα. Ήταν σαν χαμένο. Και κατευθείαν κάλεσα την αστυνομία. Δεν είχε στοιχεία πάνω του, ούτε όνομα, ούτε τίποτα. Τελικά με την αστυνομία μπορέσαμε να βρούμε μια άκρη. Μέχρι να έρθει η αστυνομία περιμέναμε μαζί με το παιδάκι. Κάτσαμε στο πεζοδρόμιο μαζί, βάλαμε να δούμε κινούμενα σχέδια στο youtube, περνούσε κόσμος, έβλεπε, ρωτούσε. Μια κυρία το αναγνώρισε το παιδάκι και μου είπε ότι πήγαινε στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο και ζήτησα από τον κόσμο να ενημερώσουν το νηπιαγωγείο γιατί προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι τους έφυγε το παιδάκι, γιατί αν είχαν καταλάβει θα έψαχναν. Το κακό είναι πως πριν το δω εγώ, το έβλεπε κόσμος και στο δρόμο και από τα μπαλκόνια αλλά δεν κατέβηκε κανένας. Όλοι υπέθεσαν ότι είναι κάποιος ενήλικος εκεί κοντά και επέβλεπε. Όμως όχι. Για μένα ήταν θέμα ευαισθητοποίησης. Έβλεπε έναν άνθρωπο, και μάλιστα παιδάκι, να είναι σε κίνδυνο. Οι καιροί είναι δύσκολοι και θα μπορούσαν να γίνουν πάρα πολλά».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις