Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Εύοσμος: Στον εισαγγελέα την Παρασκευή η μητέρα μαθητή που αντιδρούσε στα self test

Εύοσμος: Στον εισαγγελέα την Παρασκευή η μητέρα μαθητή που αντιδρούσε στα self test

Το γραφείο του Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης θα περάσει στις 11 το πρωί της Παρασκευής η μητέρα μαθητή στον Εύοσμο για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα self test για τον κορονοϊό.

Η μητέρα Σοφία Ρωμαίου συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και θα κληθεί αύριο να δώσει εξηγήσεις ενώπιων του Εισαγγελέα. Κατηγορείται ότι μέσω αναρτήσεων της στα social media, καλούσε κι άλλους γονείς να αντιδράσουν στα self test.

Έξω, μάλιστα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν φίλοι και συγγενείς της προκειμένου να της συμπαρασταθούν.

Ο δικηγόρος της μητέρας Φώτης Μπαμπάνης κάνει λόγο για παράνομη κράτηση και αναρωτιέται από πότε οι απόψεις ποινικοποιούνται.  «Είναι εντολέας μου, συναγωνίστρια και συμπολεμίστρια. Από την μελέτη της δικογραφίας προκύπτουν τα κάτωθι. Για ένα αδίκημα που είναι απλό πλημμέλημα διατάχθηκε, και δεν θέλω να το σχολιάσω αλλά το αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού, η παραμονή της εντολέας μου στα πλαίσια του αυτοφώρου. Δηλαδή κρατείται μέχρι αύριο το πρωί για ένα τέτοιο αδίκημα στα πλαίσια, το τονίζω, προκαταρκτικής εξέτασης. Πραγματικά είναι αξιοπερίεργο, καθώς αν επρόκειτο για μια πράξη κακουργηματική, ήταν αντιληπτή η όποια κράτηση αν αποφασίζετο. Για ένα τέτοιο πλημμέλημα και ένα τέτοιο πλαίσιο ποινής αρνούμαι να το σχολιάσω γιατί με ξεπερνάει πραγματικά».

Click4more: Συνελήφθη η μητέρα μαθητή στον Εύοσμο για τις αναρτήσεις που έκανε για τα self test

Στην ερώτηση αν η γυναίκα αυτή προωθούσε μηνύματα στο διαδίκτυο παροτρύνοντας μαθητές να μην κάνουν το τεστ είπε: «Το να τοποθετείται ένα πολίτης ελεύθερα σε μια δημοκρατική ευνομούμενη πολιτεία είναι αναφαίρετο δικαίωμά του συνταγματικά κατοχυρωμένο. Συνεπώς άσκησε ένα δικαίωμά της και εξέφρασε την άποψή της. Από πότε οι απόψεις ποινικοποιούνται. Εν προκειμένω υπάρχει το δικαίωμα σε έκαστο εξ ημών να εκφράζει την άποψή του δημόσια και ελεύθερα».

Ρεπορτάζ: Αγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις