Πολιτική

Ευρωκλογές 2019: “Το Ποτάμι θα είναι η θετική έκπληξη”

Την αισιοδοξία του ότι το Ποτάμι «θα είναι η θετική έκπληξη των ευρωεκλογών», εξέφρασε σήμερα από την Πάτρα, ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Δυτική Ελλάδα.

Παράλληλα, τόνισε ότι «στην κοινωνία υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που πιστεύει στην Ευρώπη, που πιστεύει στην αλλαγή, που πιστεύει στο βήμα μπροστά, και ελπίζουμε ότι με αυτό τον κόσμο θα συναντηθούμε».

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές, ως τη μάχη των μαχών διότι, όπως επεσήμανε, «έπειτα από μία τέτοια ευρωπαϊκή πορεία και συνέπεια που έχει δείξει το Ποτάμι, υπερασπιζόμενο τις ευρωπαϊκές θέσεις, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να εισπράξουμε, εκτός από τη συμπάθεια του κόσμου, και την ψήφο του».

Με αφορμή τις περιοδείες σε όλη την χώρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε: «Στους πολίτες λέω μόνο κάτι: Αρνούμαστε το σημερινό καθεστώς, αλλά δεν θέλουμε να επιστρέψουμε και στο προηγούμενο. Πρέπει να πολεμήσουμε το παλιό και να κατασκευάσουμε κάτι νέο, με μαγιά το Ποτάμι και τους συμμάχους του, που έχουν αποφασίσει ότι η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει οριστικά σελίδα μετά τα μνημόνια και να μη μοιράζεται στους συντηρητικούς και στους δημαγωγούς της αριστεράς.»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «μας ανησυχεί η άνοδος της ακροδεξιάς στη χώρα μας, στην Ευρώπη, όπως μας ανησυχεί το έδαφος που κατά στιγμές κερδίζουν οι δημαγωγοί, είτε είναι δημαγωγοί της Αριστεράς, είτε είναι δημαγωγοί της Δεξιάς».

“Δεν πιστεύουμε στα κομματικά χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές”

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «εμείς δεν πιστεύουμε στα κομματικά χρίσματα» προσθέτοντας: «Υπάρχουν περιοχές όπου στηρίζουμε δημάρχους που προέρχονται από διαφορετικά κόμματα, διότι δεν επιλέγουμε με βάση τα κομματικά κριτήρια, αλλά με βάση την αποτελεσματικότητά τους».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με ποιο κόμμα θα συνεργαζόταν το Ποτάμι αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία μετά τις εθνικές εκλογές, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «έχουμε πέντε προτεραιότητες» που έχουν να κάνουν με τη φυγή των νέων στο εξωτερικό, την οικονομία, τη σχέση Δημοσίου και κομμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «από τους 540.000 ανθρώπους που έχουν φύγει στο εξωτερικό θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές λιγότεροι από 20.000, διότι υπάρχει μία πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία, που συντηρούν τα μεγάλα κόμματα και δεν επιτρέπουν την εύκολη ψήφο των ανθρώπων που έφυγαν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Όσοι αρνούνται την αξιολόγηση αρνούνται να λογοδοτήσουν στους πολίτες - Πρωτιά για τον gov.gr, πάτωσαν οι δήμοι
Όπως είπε, η αξιολόγηση είναι ο καθρέπτης της καθημερινότητας όπως τη βιώνει ο πολίτης και συμπλήρωσε πως «είναι στο δικό μας χέρι τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας να μεταφραστούν σε δράσεις».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 25
Ένταση στη Βουλή για τη Μονή Σινά - «Εθνική ταπείνωση» λέει η αντιπολίτευση - «Είστε Κασσάνδρες κακών» απαντά η κυβέρνηση
«Καμία κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με τόση υπευθυνότητα με το ζήτημα Σινά όσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη» είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης
Συζήτηση στη Βουλή νομοσχεδίων του υπουργείου Εξωτερικών 4
Καβγάς Νοτοπούλου - Πλεύρη για τη φωτιά στο Μάτι: «Συγχαρητήρια στη Ρένα Δούρου που άντεξε» - «Έχουμε νεκρούς, είναι προκλητικό»
«Σε ποιον κουνάτε το δάχτυλο;» επέμεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να απαντά «αν δεν καταλαβαίνετε, πείτε συγχαρητήρια»
Ο Θάνος Πλεύρης και η Κατερίνα Νοτοπούλου 1
Η κυβέρνηση «τραβάει την πρίζα» στο πρωτάθλημα μπάσκετ μετά το τελεσίγραφο σε Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Κυρώσεις κατά των παραγόντων προωθεί ο Βρούτσης
Ο Γ. Βρούτσης σχεδιάζει να προσθέσει στο αθλητικό νομοσχέδιο συμπληρωματικές διατάξεις με κυρώσεις όταν οι παράγοντες προβαίνουν σε ρητορική μίσους
Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλος σε παλαιότερο ντέρμπι "αιωνίων" στο ΣΕΦ 1