Ελλάδα

Ευθύμιος Λέκκας: Επτά φορές πιο πιθανό να υπάρξουν πλημμύρες μετά τις φωτιές

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, σχετικά με τις πλημμύρες που αναμένεται να ακολουθήσουν στις καμένες περιοχές.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σημείωσε πως μετά τις φωτιές ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων είναι αυξημένος: «Τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι νομοτέλεια να εκτυλίσσονται αμέσως μετά τις πυρκαγιές.»

Τόνισε πως ο κίνδυνος πλημμύρας αυξάνεται κατά επτά φορές μετά από πυρκαγιά και όπως είπε θα πρέπει «να είμαστε προετοιμασμένοι».

Σημείωσε πως εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει ήδη στάχτη και οι συνέπειες θα είναι αναπόφευκτες: «Οι πυρκαγιές αφήνουν ένα βαρύ κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα  αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στον αέρα, στην ατμόσφαιρα, και τη βιόσφαιρα.»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη οικιακή βοηθός στη Χίο για σωματική βλάβη σε βάρος ηλικιωμένου - Τον χτύπησε στο κεφάλι και τον έδεσε στο κρεβάτι
Το περιστατικό αποδείχτηκε με βίντεο που κατέθεσε η κόρη του θύματος στην Αστυνομία, το οποίο τραβήχτηκε από κάμερα που είχε τοποθετήσει στο σπίτι όπου έμενε ο πατέρας της και η μητέρα της με την οικιακή βοηθό
Μοτοσικλέτα της Ελληνικής Αστυνομίας