Ελλάδα

Ευθύμιος Λέκκας για φωτιά στα Βίλια: Τα πράγματα είναι δύσκολα – Η φωτιά απειλεί παρθένο δάσος

Αρκετά δύσκολη εξακολουθεί να είναι η φωτιά στα Βίλια της Αττική εξαιτίας της αλλαγής της κατεύθυνσης του αέρα, Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως από την αρχή της φωτιάς στα Βίλια εξελίσσεται ένα αέναο παιχνίδι μεταξύ φωτιάς, αέρα, μορφολογίας εδάφους, δάσους και καύσιμης ύλης και γι’αυτό αποτυγχάνουν και όλα τα προγνωστικά μοντέλα των ερευνητικών φορέων σχετικά με την εξέλιξη της φωτιάς.

Εκτίμησε ότι τις επόμενες 2-3 μέρες η περιοχή θα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και υπογράμμισε πως μια τεράστια περιοχή έχει καταστραφεί σε ένα κομβικό σημείο της Αττικής. 

Όπως είπε, οι βόρειοι άνεμοι των 5 μποφόρ δεν βοηθάνε η πυρκαγιά να κατευθυνθεί προς τα Βόρεια (στην περιοχή δηλαδή που ήδη έχει καεί) αλλά προς τα νότια που υπάρχει παρθένο δάσος, το οποίο γεωγραφικά βρίσκεται Βόρεια των Μεγάρων.

 

«Είμαστε σε μια κομβική στιγμή που ανάλογα με την πορεία του αέρα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επιχειρούντων μένει να δούμε το αποτέλεσμα», ανέφερε. Τόνισε, πως η πυρκαγιά προελαύνει σε πολυάριθμα κομμάτια, ίσως πάνω από 20 τμήματα και ότι είναι σε φάση εξέλιξης.

Τέλος, σημείωσε πως είναι δύσκολο οι επίγειες δυνάμεις να εισχωρήσουν μέσα στο παρθένο δάσος και ότι όλες οι προσπάθειες γίνονται κυρίως από τα εναέρια μέσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προσωπικός αριθμός: «Συνενώνουμε τα τέσσερα διαφορετικά μητρώα σε ένα» δηλώνει ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Οι τέσσερις τομεακοί αριθμοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν στα υπομητρώα των Οργανισμών και των Φορέων, αλλά ο πολίτης θα χρειαστεί να θυμάται μόνο έναν αριθμό, διευκρινίζει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
Όσα έλεγε ο αστυνομικός της Βουλής για τις καταγγελίες της συζύγου του για κακοποίηση - «Φοβόταν να μιλήσει» λέει ο δικηγόρος της 35χρονης
«Στις 17 Νοέμβρη η σύζυγός μου με απείλησε ότι θα βάλει να με σκοτώσουν αν την ξανά κατηγορήσω για κάτι που αφορά τα παιδιά», είχε πει ο αστυνομικός της Βουλής
Το ζευγάρι αστυνομικών 1