Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ευθύμης Λέκκας: Μικρές ρωγμές από τον σεισμό στην Εύβοια – «Το παρακολουθούμε, η περιοχή έχει δώσει μεγάλους σεισμούς»

Ευθύμης Λέκκας: Μικρές ρωγμές από τον σεισμό στην Εύβοια – «Το παρακολουθούμε, η περιοχή έχει δώσει μεγάλους σεισμούς»

Αναστάτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (13.4.2024) όταν ένας σεισμός 4,6 Ρίχτερ χτύπησε τη Βόρεια Εύβοια. Είχαν προηγηθεί μικροί σεισμοί και ακολούθησε μπαράζ μετασεισμών.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ, υπήρχαν δονήσεις αρκετή ώρα πριν, ενώ το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται στα Βασιλικά της Εύβοιας μεταξύ των δήμων Αιδηψού και Λίμνης.

Ο σεισμός ήταν έντονος, αλλά δεν προκάλεσε ζημιές, μόνο κάποιες πολύ μικρές ρωγμές, έγινε επικοινωνία με τους Δημάρχους Λίμνης και Αιδηψού, δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Ο σεισμός δημιούργησε την αίσθηση ότι ήταν μεγαλύτερος αλλά αυτό συνέβη γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι κοιμούνταν εκείνη την ώρα και τον αντιλαμβάνονται πιο δυνατά.

Δεν μας περνάει απαρατήρητος αυτός ο σεισμός, τον παρακολουθούμε γιατί η περιοχή έχει δώσει μεγαλύτερους σεισμούς και είναι μία ευαίσθητη περιοχή.

Κάνουμε τα πάντα για την πρόληψη, τόνισε ο κ. Λέκκας και ανέφερε ότι θα γίνει μεγάλη άσκηση στην Κρήτη 22, 23, 24 του μήνα, με στόχο να προετοιμαζόμαστε για να είμαστε ασφαλής, αφού ο σεισμός δεν προβλέπεται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις