Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

«Ευτυχώς το παιδί μου είναι ζωντανό» λέει στο newsit.gr ο πατέρας του πιλότου του F-16 που κατέπεσε στη νήσο Ψαθούρα

«Ευτυχώς το παιδί μου είναι ζωντανό» λέει στο newsit.gr ο πατέρας του πιλότου του F-16 που κατέπεσε στη νήσο Ψαθούρα
αρχείο eurokinissi

«Ευτυχώς το παιδί μου είναι ζωντανό» λέει στο newsit.gr ο πατέρας του πιλότου που κατάφερε να ενεργοποιήσει το σύστημα εκτίναξης του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της πολεμικής αεροπορίας που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Αλόννησο.

Ο πατέρας μιλώντας στο newsit.gr ανέφερε πως ο γιος του μεταφέρθηκε στο 251 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας και αυτή την στιγμή βρίσκεται καθ οδόν από την Λάρισα για να τον συναντήσει από κοντά. 

«Είναι ζωντανός. Είναι καλά και κατεβαίνω στην Λάρισα να πάω Αθήνα να δω το παιδί μου. Είχανε προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση άλλα από εκεί και πέρα δεν ξέρω τα υπόλοιπα τα επιχειρησιακά» λέει στο newsit.gr και συνεχίζοντας προσθέτει «δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί, εγώ κοιτάζω μόνο το αποτέλεσμα. Αποφοίτησε πριν 7 χρόνια από την σχολή Ικάρων».

Δένδιας: Τις πιο ειλικρινείς μας ευχές για ταχεία επάνοδο στα καθήκοντά του

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στο twitter ευχήθηκε στον πιλότο ταχεία επάνοδο στα καθήκοντά του.

«Εκφράζουμε τις πιο ειλικρινείς μας ευχές για ταχεία επάνοδο στα καθήκοντά του, στον χειριστή του μαχητικού αεροσκάφους F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε σήμερα σε θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου. Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στην επιτυχή και ταχύτατη επιχείρηση διάσωσης».

Η ανακοίνωση που έβγαλε στις 14.00 το μεσημέρι το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή.
Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL- 415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130.
Σύμφωνα με το ΓΕΑ ο πιλότος περισυνελέγη στις 15:02 «σώος από ελικόπτερο Super Puma της 130 Σμηναρχίας Μάχης, της Πολεμικής Αεροπορίας» και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις