Ελλάδα

Εύβοια: Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δημοσιεύθηκε σήμερα, ρυθμίζεται η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020 στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος ανέρχεται για τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα στο ποσό των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και για τα νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, των οποίων η επιχείρηση επλήγη, στο ποσό 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.) του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών μέσω του διαδικτυακού τόπου www.gov.grή μέσω Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης με τη μορφή επιδόματος ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2020‬.

Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση, η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ορίζεται ως αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνει επίσης μέτρα για την άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Σύννεφα και βροχές σε όλη την Ελλάδα – Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς και άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ
Καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο
Άνθρωποι στη βροχή
Ένοχος 55χρονος που παρενοχλούσε 4χρονο κοριτσάκι και έστελνε ερωτικά γράμματα σπίτι του στην Θεσσαλονίκη - «Δεν την έχω πειράξει ποτέ»
Οι γονείς της απευθύνθηκαν στις αρχές αλλά εκείνος δεν πτοήθηκε από τις συστάσεις που του έγιναν συνεχίζοντας να την παρενοχλεί
Ανήλικη 1