«Ευχηθείτε μας καλή τύχη» – Πιάνουν βάρδια την Πέμπτη στο Ιπποκράτειο οι 10 εθελόντριες νοσηλεύτριες

πηγή φωτο: Cretalive.gr

Οι νοσηλεύτριες από αύριο το πρωί θα βρίσκονται στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο” βοηθώντας στις βάρδιες τους συναδέλφους τους, που ανυπομονούν να τις γνωρίσουν από κοντά.

Ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου με προορισμό την Θεσσαλονίκη, το ταξίδι των 10 νοσηλευτριών που μετά από έκκληση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου αποφάσισαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να σταθούν στο πλευρό των ηρώων συναδέλφων τους, που αυτές τις ημέρες δοκιμάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr οι 10 επαγγελματίες νοσηλεύτριες με ειδίκευση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας προέρχονται από τα πέντε μεγαλύτερα νοσοκομεία της Κρήτης όπως είναι τα Γενικά Νοσοκομεία Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου, Ηρακλείου (Βενιζέλειο) καθώς και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΠΑΓΝΗ.

Τις δέκα γυναίκες θα συνοδέψει στο αεροδρόμιο η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη προκειμένου να τις αποχαιρετήσει αλλά και να τους αναφέρει όλες τις λεπτομέρειες.

Click4More Σακελλαροπούλου για τις εθελόντριες νοσηλεύτριες ΜΕΘ: Αξίζουν το σεβασμό μας

Οι νοσηλεύτριες από αύριο το πρωί θα βρίσκονται στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο” βοηθώντας στις βάρδιες τους συναδέλφους τους, που ανυπομονούν να τις γνωρίσουν από κοντά. Κάποιες από αυτές μάλιστα όλο αυτό το διάστημα ανησυχούσαν πολύ με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, καθώς κατάγονται από την συμπρωτεύουσα και ήθελαν πως και πως να βρεθεί ο τρόπος ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συμπατριώτες τους.

«Ευχηθείτε μας καλή τύχη»

Ευχηθείτε μας καλή τύχη. Και να προσέχετε”, το μήνυμά τους, λίγο πριν αναχωρήσουν από το Ηράκλειο.

Στην ηρωική πράξη τους καθώς και στον πόλεμο με τον κορονοϊό αναφέρθηκε και η ΠΟΕΔΗΝ:

«Στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχει πραγματικός υγειονομικός πόλεμος. Εκατοντάδες εργαζόμενοι νοσούν και κάθε ημέρα προστίθενται κι άλλοι. Το εναπομείναν προσωπικό, εξουθενωμένο, εξαντλημένο δεν αντέχει.

Τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μετατρέπουν κλινικές για περιστατικά κορονοϊού και την άλλη ώρα γεμίζουν. Μετατρέπουν ΜΕΘ χειρουργικές αίθουσες, ανάνηψη, καρδιοχειρουργικές μονάδες και γεμίζουν αμέσως.

Ο ιός όμως εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα και τα Νοσοκομεία ήδη ζορίζονται στη λειτουργία τους καθότι ανέπτυξαν κλινικές που περιθάλπουν περιστατικά κορονοϊού. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξη της νόσου σε όλη τη χώρα.

Click4More Μεγαλείο ψυχής! Νοσηλεύτριες ΜΕΘ από την Κρήτη πάνε να βοηθήσουν στη Θεσσαλονίκη

Τα Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα είναι υποστελεχωμένα. Κάθε χρόνο αποχωρούν 1.500 μόνιμοι υπάλληλοι και από το έτος 2018 δεν έγινε καμία μόνιμη πρόσληψη προσωπικού.

Για τις ανάγκες της πανδημίας προσλήφθηκαν 5.000 επικουρικοί συμβασιούχοι υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι όμως φτάνουν για να αναπληρώσουν τους υπαλλήλους που αποχώρησαν από το 2018 που δεν υπήρχε η πανδημία.

Το έκτακτο προσωπικό που εργάζεται στα Νοσοκομεία παρά την υπόσχεση για μονιμοποίηση βρίσκεται σε μια διαρκή ομηρία με ολιγόμηνες παράταση των συμβάσεων. Από το πρώτο κύμα της πανδημίας έως το αναμενόμενο δεύτερο του φθινοπώρου υπήρχαν αρκετοί μήνες να προετοιμαστεί το σύστημα και δεν το έπραξε.

Δεν προσλήφθηκε μόνιμο προσωπικό έστω οι 2.100 που είχαν εγκριθεί με τάχιστες διαδικασίες . Δεν μονιμοποιήθηκε το έκτακτο προσωπικό που είναι 16.000. Δεν εκπαιδεύτηκε κατάλληλος αριθμός προσωπικού ώστε να είναι έτοιμοι να στελεχώσουν τις ΜΕΘ. Δεν σχεδιάστηκαν με ασφάλεια κλινικές νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού. Δεν αξιοποιήθηκαν κλειστά Νοσοκομεία για περιστατικά κορωνοϊού. Δεν φτιάχτηκαν ΜΕΘ στα πρότυπα των 50 κλινών που Νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ δωρεά της Ελληνικής Βουλής που μέσα σε 3 μήνες ολοκληρώθηκε η κατασκευή τους.

Έγιναν ελάχιστα από όλα αυτά και τώρα γονάτισε το σύστημα με 400 διασωληνωμένους και 2.500 νοσηλευόμενους σε κλινικές κορονοϊού αν και αναστάλθηκαν χειρουργεία, κλινικές και ασθενείς ΜΕΘ μεταφέρθηκαν στον ιδιωτικό τομέα. Εμφανίστηκαν τώρα εν μέσω πανδημίας οι χρόνιες παθογένειες (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση) του συστήματος, το οποίο ραγδαία μετατρέπεται σε σύστημα αντιμετώπισης μιας νόσου.

Χθες το βράδυ ειδοποιήθηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας πλην των επιβαρυμένων περιοχών (Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία) να βρουν νοσηλευτικό προσωπικό σε εθελοντική βάση για να μετακινηθεί στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για να καλύψουν τις σοβαρότατες ανάγκες που υπάρχουν.

Μπράβο στους συναδέλφους που ήδη ανταποκρίθηκαν. Πως όμως μπορεί να αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση ικανός αριθμός προσωπικού; Τι θα γίνει με τα Νοσοκομεία που αποδυναμώνονται εάν τυχόν υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού και στις άλλες περιοχές της χώρας; Δεν μας δείχνει αυτή η κίνηση απελπισίας την έλλειψη οργάνωσης του συστήματος;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Lockdown: Το… τοπίο ξεκαθαρίζει στο τέλος της εβδομάδας – “Κλειδώνει” το άνοιγμα στο λιανεμπόριο

Lockdown: Το… τοπίο ξεκαθαρίζει στο τέλος της εβδομάδας – “Κλειδώνει” το άνοιγμα στο λιανεμπόριο

«Τικ- τοκ» για την χαλάρωση του lockdown. Τι θα γίνει με τα σχολεία. Μεγάλος ο προβληματισμός για την εστίαση, δύσκολο να ανοίξει στις γιορτές. Οι ημερομηνίες που έχουν «πέσει» στο τραπέζι και οι τρεις παράγοντες που θα κρίνουν το «άνοιγμα» της χώρας.
ΕΛΤΑ: Τα κόκκινα γραμματοκιβώτια περιμένουν τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη

ΕΛΤΑ: Τα κόκκινα γραμματοκιβώτια περιμένουν τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη

Έτοιμα να δεχτούν και φέτος τα γράμματα στον ‘Αγιο Βασίλη είναι τα κόκκινα γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Μετά την κυκλοφορία των γιορτινών γραμματοσήμων που έχουν ... Διαβάστε περισσότερα
Παπαευαγγέλου: Κάτω από το 1 ο δείκτης RT σε όλες τις περιφέρειες

Παπαευαγγέλου: Κάτω από το 1 ο δείκτης RT σε όλες τις περιφέρειες

Κάνοντας χρήση της λέξης «επιτέλους» η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, μίλησε σήμερα για μείωση των κρουσμάτων και της θετικότητας. ... Διαβάστε περισσότερα
Τραγωδία στα Καλύβια – Άνδρας αυτοκτόνησε με καραμπίνα μπροστά στους αστυνομικούς

Τραγωδία στα Καλύβια – Άνδρας αυτοκτόνησε με καραμπίνα μπροστά στους αστυνομικούς

Ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των αστυνομικών μετά από οικογενειακό επεισόδιο με τη μητέρα του στα Καλύβια. Στήριξε την καραμπίνα στο έδαφος, την ακούμπησε στο πηγούνι και τράβηξε τη σκανδάλη.
Κορονοϊός: Δεν περνάει κανείς! Σαρωτικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας (video)

Κορονοϊός: Δεν περνάει κανείς! Σαρωτικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας (video)

Ο κορονοϊός… παραμένει ανάμεσά μας και η αστυνομία συνεχίζει τους ελέγχους στους δρόμους της πρωτεύουσας με στόχο να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα του ... Διαβάστε περισσότερα