Φαληρικό μέτωπο: Το πρώτο 6μηνο του 2021 ολοκληρώνεται η πρώτη φάση

ΦΩΤΟ αρχείου Intime

Δεν έχει αλλάξει τίποτα στον αρχικό σχεδιασμό του έργου για την ανάπλαση του φαληρικού μετώπου και η ολοκλήρωση της συνολικής παρέμβασης αποτελεί προτεραιότητα για την περιφέρεια, η οποία στην παρούσα φάση αναζητά τους σχετικούς πόρους.

Αυτή είναι η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής, στην ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Β. Σπανάκη και σε ψηφίσματα των δημοτικών συμβουλίων ΤαύρουΚαλλιθέας, Μοσχάτου,  σχετικά με την πορεία του έργου.

Ειδικότερα  η περιφέρεια ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας νέος σχεδιασμός, ούτε ζήτημα αλλαγής των χρήσεων γης και των όρων δόμησης. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της α’ φάσης, ενημερώνει ότι μετατέθηκε για το πρώτο εξάμηνο του 2021 λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

Σημειώνει ότι αναζητείται ένα μοντέλο βιώσιμης διαχείρισης της παρέμβασης σε βάθος χρόνου και ότι θα γίνει διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και τους συλλογικούς φορείς για την καλύτερη αξιοποίηση του έργου.

Επιπλέον και για την αποκατάσταση της αλήθειας, όπως τονίζει, το έργο δεν ήταν ενταγμένο στις δημόσιες επενδύσεις και ούτε είχαν εξασφαλιστεί η απαραίτητοι πόροι για την εκτέλεση του, από τον προϋπολογισμό της περιφέρειας“.

Τέλος επισημαίνεται ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2019 ελάχιστα χρήματα ήταν στα ταμεία μόλις 300 εκατομμύρια έναντι των υποχρεώσεων και των έργων που είχαν υπογραφεί, ύψους 1,7 δισεκατομμυρίου, γεγονός που δεν επέτρεπε τη διάθεση αυτών των χρημάτων στο συγκεκριμένο έργο, καθώς θα ακυρώνονταν όσα είχαν προγραμματιστεί για τους υπόλοιπους δήμους.

Για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο χωρίς να κινδυνέψει και η ολοκλήρωση της ανάπλασης, αναζητούνται χρηματοδοτήσεις από διάφορες πηγές, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης ή από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Τα κλειστά σχολεία σε Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα – Μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Τα κλειστά σχολεία σε Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα – Μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματα

Όλη η χώρα βρίσκεται στον κλοιό της κακοκαιρίας «Λέανδρος» και πολλά σχολεία τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα θα μείνουν κλειστά, ωστόσο τα ... Διαβάστε περισσότερα
Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά στην Αττική

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά στην Αττική

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» έχει προκαλέσει προβλήματα και αρκετά σχολεία στην Αττική θα μείνουν κλειστά. Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας ... Διαβάστε περισσότερα