Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Φασίστες βανδάλισαν το σχολείο στην Καλλιθέα που ήταν η φυλακή του Μπελογιάννη

Φασίστες βανδάλισαν το σχολείο στην Καλλιθέα που ήταν η φυλακή του Μπελογιάννη

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην Καλλιθέα όπου σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής ένωσης των καθηγητών Δευτεροβάθμιας Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας και Μοσχάτου, νεοναζί μπούκαραν σε σχολείο και “μαγάρισαν τους τοίχους με τα συνθήματα και τα φασιστικά εμβλήματά”.

Όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης – Μοσχάτου, το περιστατικό δεν είναι τυχαίο και ούτε η συγκεκριμένη σχολική μονάδα που έγινε: «Ως γνωστόν στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, στον ίδιο χώρο, ήταν φυλακές όπου ανάμεσα σε πολλούς είχε φυλακιστεί και ο Νίκος Μπελογιάννης πριν από την εκτέλεσή του», αναφέρεται στη σχετική καταγγελία.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκαν σε μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), υπό την ανοχή της αστυνομίας, τραυματίζοντας 2 άτομα.

Σε απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας- Μοσχάτου – Ταύρου, στον οποίον συμμετέχουν σωματεία, συλλογικότητες και φορείς της περιοχής, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση που διοργανώνεται το Σάββατο 12 Μαΐου στις 18:00 στην πλατεία Κύπρου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις