Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Φιάσκο ο πλειστηριασμός του βιβλιοπωλείου “Εστία”! [pics, vid]

Φιάσκο ο πλειστηριασμός του βιβλιοπωλείου “Εστία”! [pics, vid]

Σε… φιάσκο κατέληξε ο πλειστηριασμός βιβλίων το μεσημέρι της Τετάρτης (11.10.2017) στην Δάφνη. Το ιστορικό βιβλιοπωλείο “Εστία” έβγαλε στο “σφυρί” τις συλλογές του, εξαιτίας των οφειλών της επιχείρησης προς τους εργαζόμενους, αλλά η εξέλιξη του πλειστηριασμού δεν ήταν η αναμενόμενη!

Το ιστορικό βιβλιοπωλείο “Εστία” έκλεισε το 2013, ύστερα από 128 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στην οδό Σόλωνος. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουν στο δρόμο οι έξι εργαζόμενοι του και η εταιρεία να τους αφήνει απλήρωτους.

Σήμερα, ύστερα από πολυετή, δικαστική διαμάχη με τη διεύθυνση των εκδόσεων του βιβλιοπωλείου “Εστία”, οι εργαζόμενοι εκποιούν συλλογές βιβλίων με συνολική αξία άνω των 250.000 ευρώ.

Το φιάσκο

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην αποθήκη της Δάφνης, όπου έγινε η εκποίηση, προκειμένου να αγοράσει σε τιμή ευκαιρίας συλλεκτικά βιβλία και σπάνιες εκδόσεις από τη “Φόνισσα” του Παπαδιαμάντη μέχρι την “Ζωή εν Τάφω” του Στρατή Μυριβήλη με πρώτη έκδοση από τη δεκαετία του ’30.

Ωστόσο, επικράτησε ένα αλαλούμ, καθώς περισσότερα από 150 άτομα που περίμεναν να αγοράσουν βιβλία, ενημερώθηκαν από τη συμβολαιογράφο ότι ο πλειστηριασμός ήταν μόνο για εμπόρους!

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία των Εκδόσεων Εστία, μέσω της διευθύντριας της, κ. Εύας Καραιτιδη, διευκρινίζει πως δεν υπάρχει καμία οφειλή προς εργαζόμενους από τον εκδοτικό οίκο, ο οποίος -πλέον- διατηρεί δικό του βιβλιοπωλείο στην οδο Διδότου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις