Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Φιδάκια: Το γραφικό χωριό στην Ευρυτανία που δε χρησιμοποιούν αυτοκίνητα

Φιδάκια: Το γραφικό χωριό στην Ευρυτανία που δε χρησιμοποιούν αυτοκίνητα

Ο νομός Ευρυτανίας, ακολουθώντας την παράδοση ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας, αποτελείται από μοναδικά καταπράσινα τοπία, αλλά και καταπληκτικά γραφικά χωριά, που το σκηνικό τους σου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα.

Ένα από αυτά είναι και τα Φιδάκια, τα οποία εκτείνονται σε υψόμετρο που αγγίζει περίπου τα 1.000 μέτρα και υπόσχονται σίγουρα πως θα σε γοητεύσουν από την πρώτη κιόλας μάτια με την ήρεμη δύναμη που εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα.

Πάμε λοιπόν να δούμε από κοντά την απαράμιλλη ομορφιά αυτού του σχεδόν άγνωστου ορεινού οικισμού.

Χτισμένα στις πλαγιές του βουνού Χελιδώνα, που αγκαλιάζει εν μέρει το Καρπενήσι, το χωριό Φιδάκια ή Φειδάκια, όπως υπάρχει η πιθανότητα να το πετύχεις επίσης γραμμένο, είναι ένας τόπος πραγματικό καταφύγιο, που καταφέρνει κάθε επισκέπτης του να γεμίσει τις μπαταρίες του απολαμβάνοντας τη φύση στο έπακρον.

Για να βρεθείς στον υπέροχο τόπο του θα χρειαστεί να διασχίσεις ένα στριφογυριστό μονοπάτι που περνά μέσα από το δάσος, το οποίο και θα σε κατευθύνει τελικά στον προορισμό σου, σ’ αυτόν τον καθόλα μαγευτικό οικισμό, που πολλοί τον αποκαλούν ως το «μπαλκόνι» της Ευρυτανίας.

Σπίτια φτιαγμένα με πρώτο υλικό την πέτρα, συνθέτουν μια απόλυτα γραφική εικόνα, η οποία ολοκληρώνεται με την ύπαρξη των σκεπών από κεραμίδια και της κατάφυτης φύσης, συμπληρώνοντας έτσι το παζλ του επίσημα ανακηρυγμένου ως παραδοσιακού οικισμού.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις