Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φινάλε με… μολότοφ και χημικά στις συγκεντρώσεις για το πολυνομοσχέδιο – Τα έσπασαν στην Πανεπιστημίου

επεισόδια
Φωτογραφία Eurokinissi

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (15.01.2018) έξω από τη Βουλή, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν μέλη της ΛΑΕ, επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στο προαύλιο της Βουλής. Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα αντιεξουσιαστές άρχισαν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ κατά των ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να πλησιάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να πετάξουν εναντίον τους, κόκκινες μπογιές.

Αποχωρώντας οι αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες επί της οδού Πανεπιστημίου.

Το ΠΑΜΕ

Παράλληλα, μαζική διαδήλωση πραγματοποιούσε το ΠΑΜΕ, οι διαδηλωτές του οποίου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ομονοίας στη συνέχεια άρχισαν πορεία με κατεύθυνση προς τη Βουλή.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία, το ΠΑΜΕ καλούσε σε «μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό». «Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση», επισημαίνει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του.

 

Πορείες και στη Θεσσαλονίκη

Πορείες διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο έγιναν και στη Θεσσαλονίκη. Η πορεία του ΠΑΜΕ άρχισε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατευθύνθηκε μέσω των οδών Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου, στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου οι διαδηλωτές ανάρτησαν πανό στην πύλη του υπουργείου, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

Η δεύτερη πορεία από κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άλλες συλλογικότητες, άρχισε από την Καμάρα. Συμμετείχαν η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, το ΚΚΕ (μ-λ), ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, πρωτοβάθμια σωματεία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν επί της οδού Εγνατίας, η πορεία σταμάτησε για λίγο έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, έστριψε στην οδό Βενιζέλου και κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις