Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Φοιτητικές εκλογές 2022: Η ΔΑΠ υποστηρίζει πως νίκησε με 46,7%

Φοιτητικές εκλογές 2022: Η ΔΑΠ υποστηρίζει πως νίκησε με 46,7%

Η ΔΑΠ υποστηρίζει πως νίκησε και φέτος στις φοιτητικές εκλογές με ποσοστό μάλιστα 46,7%.

Συγκεκριμένα, η ΟΝΝΕΔ κάνει λόγο για 34η συνεχόμενη πρωτιά της ΔΑΠ, κατηγορώντας την Πανσπουδαστική για παρουσίαση ψευδούς εικόνας, ενώ αναφέρεται και στα χαμηλά ποσοστά της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Bloco).

Η Πανσπουδαστική στα αναλυτικά αποτελέσματα στο site της δείχνει μεγάλη άνοδο της παράταξής της και πρωτιά, με με σημαντική πτώση της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Μέχρι στιγμής την πρωτιά της έχουν αναγνωρίσει τα ΕΑΑΚ και το Bloco.

Στα αποτελέσματα που δημοσιεύει παρουσιάζει αναλυτικά τις ψήφους σε κάθε σχολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

«Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση στο 90,8% των συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει ποσοστό 46,7%.

Αναδεικνύεται, έτσι, πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία.

Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΚΣ με ποσοστό της τάξης του 25,08% , τρίτη δύναμη η ΕΑΑΚ με ποσοστό 9,41% και ακολουθεί η ΠΑΣΠ με ποσοστό 8,76%.

Σημειώνεται ότι το BLOCO (η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) δεν ξεπερνά το ποσοστό του 2,28%. 

Αναφορικά με την ψευδή εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει η παράταξη της Πανσπουδαστικής μέσω των αποτελεσμάτων που δημοσιεύει, διευκρινίζεται ότι η πλειονότητα των Συλλόγων που ενσωματώνονται στα αποτελέσματα αυτά αποτελούν Συλλόγους- «φαντάσματα», τους οποίους έχει συστήσει και στους οποίους συμμετέχει μόνο η ίδια. Επιπλέον, η Πανσπουδαστική δεν αναγνωρίζει αποτελέσματα ΦΣ στους οποίους δεν συμμετέχει, προκειμένου να αποκρύψει την ανυπαρξία της και το αληθινό αποτέλεσμα.

Η Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κατερίνα Κορωνιά δήλωσε: «Τρία χρόνια μετά τις τελευταίες φοιτητικές εκλογές, οι φοιτητές σήμερα μίλησαν και έδωσαν μια ξεκάθαρη απάντηση υπέρ της προόδου, υπέρ της ασφάλειας, υπέρ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ευχαριστούμε την πλειοψηφία των φοιτητών που για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία ανέδειξαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη. Έχουμε ευθύνη να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους, υλοποιώντας τις προτάσεις μας για ένα σύγχρονο, ανοιχτό, ελεύθερο και δημιουργικό Πανεπιστήμιο».

Με το πέρας της ενσωμάτωσης του 100% των ΦΣ θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με τα τελικά αποτελέσματα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις