Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Φοιτητικές εκλογές: Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Πάντειο

Φοιτητικές εκλογές: Εισβολή αντιεξουσιαστών στο Πάντειο

Με δυσκολίες και… ένταση για άλλη μια χρονιά οι φοιτητικές εκλογές.
Εισβολή 40 αντιεξουσιαστών στο Πάντειο.
Αναβλήθηκαν οριστικά οι εκλογές.
Προκάλεσαν ένταση και εμπόδισαν τις εκλογές, λέει η ΔΑΠ.
Μοιράσαμε φυλλάδια η εκδοχή των αναρχικών.

Φοιτητικές εκλογές μετ’ εμποδίων για άλλη μια χρονιά. Από τις 07:00 το πρωί έχουν ανοίξει τις κάλπες (και θα κλείσουν στις 19:00) αλλά ούτε και φέτος έλειψαν οι στιγμές έντασης.

Τελευταίο παράδειγμα η εισβολή ομάδας περίπου 40 αντιεξουσιαστών στο Πάντειο πανεπιστήμιο, ενώ ήταν σε πλήξη εξέλιξη η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών.

Ήταν περίπου 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών στα foititikanea.gr, έγινε γνωστό ότι περισσότεροι από 40 αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στο Πάντειο. Οι φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο, σύμφωνα με τα foititikanea.gr, άρχισαν έντρομοι να απομακρύνονται από το κτίριο τρέχοντας.

Η διαδικασία σταμάτησε και τελικά οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο αναβλήθηκαν, αφού πρώτα η ΔΑΠ, στη συνέχεια η ΠΑΣΠ και τελευταία η Πανσπουδαστική αποφάσισαν να αποχωρήσουν.

Από την πλευρά τους, οι αντιεξουσιαστές με κείμενο που ανέβασαν στο indymedia αναφέρουν πως η παρέμβαση στο Πάντειο είχε να κάνει με συνθήματα και μοίρασμα κειμένου. «Την μικροφωνική πλαισιώνει πλήθος συντρόφων–συντροφισσών και καλείται κόσμος να στηρίξει» αναφέρει μεταξύ άλλων στο «Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου» που έκανε την παρέμβαση και καλεί τους φοιτητές να ρίξουν… μόνο σάλιο στην κάλπη κι όχι ψήφο γιατί “κάθε χέρι που ψηφίζει νομιμοποιεί την υποδούλωση του σε καθοδηγούμενες μαριονέτες».

ΔΑΠ: Παρακρατικές ομάδες επέβαλαν το νόμο τους

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ έκανε γνωστό ότι οι φοιτητικές παρατάξεις αποφάσισαν ομόφωνα να αναβληθούν οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο ώστε «να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών».

«Για ακόμα μια φορά οι παρακρατικές ομάδες που παρασιτούν στα πανεπιστήμια επέβαλαν το νόμο τους σε βάρος της δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 40 ατόμων με καδρόνια και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν λίγο μετά τις 12:00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με σκοπό να διακόψουν την εκλογική διαδικασία που μέχρι εκείνη την ώρα κυλούσε ομαλά. Μετά από μια τέτοια ενέργεια, οι φοιτητικές παρατάξεις αποφάσισαν ομόφωνα τη αναβολή των εκλογών στα τμήματα του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, ώστε να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών.

Η διακοπή των φοιτητικών εκλογών στο Πάντειο είναι μια ακόμη από τις αμέτρητες μαύρες σελίδες του ασύλου ανομίας και των υποστηρικτών του. Δεν περιμένουμε από την κυβέρνηση των καταληψιών να υπερασπιστεί τη νομιμότητα στις σχολές μας. Απαιτούμε όμως μια εξήγηση για ποιο λόγο καλύπτουν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου οι οποίοι παρεμποδίζουν την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία, τις εκλογές. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, ούτε υποχωρεί υπό την απειλή βίας. Όποιο τέχνασμα και αν εφεύρουν, απλά παρατείνουν για λίγο και επιδεινώνουν το πολιτικό τους τέλος».

Με πληροφορίες από foititikanea.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις