Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Φοιτητικό συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή (13.5.2022) το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας.

Το συλλαλητήριο έγινε από τους φοιτητικούς συλλόγους των Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, Οικονομικού, Φυσικού ΕΚΠΑ, Παντείου, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, οι οποίοι κρατούσαν πανό και φωνάζαν συνθήματα, έχοντας συγκεντρωθεί στις 17.00 στα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας, για να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Σύνταγμα.

«Ούτε 17 Μάη, ούτε ποτέ. Η πανεπιστημιακή αστυνομία δε θα μπει στις σχολές μας. Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ και από κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κάλεσμά τους και μιλούν για «απαράδεκτη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

Πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές, σύμφωνα με ανακοίνωση τους, διεκδικούν:

  • Καμία σκέψη για είσοδο της αστυνομίας στις σχολές. Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ
  • Ο νέος νόμος να μην κατατεθεί.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των φοιτητών.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣΤΕ έκρινε συνταγματικό τον νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Σε διακοπή της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η ΕΛΑΣ λόγω της πορείας. Συγκεκριμένα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη.

Νωρίτερα είχε κλείσει και η οδός Πανεπιστημίου.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις