Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Φόροι – φωτιά αλλά και κρυφά χαράτσια προβλέπονται στη συμφωνία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τίποτε δεν θα είναι το ίδιο μέσα στις επόμενες ημέρες σε ό,τι αφορά στην άμεση και την έμμεση φορολογία. Μάλιστα υπάρχουν εκτός από τις αυξήσεις που έρχονται άμεσα και εκείνες που βρίσκονται σε… εφεδρεία και θα ενεργοποιηθούν τους επόμενους μήνες εάν τα έσοδα δεν είναι αυτά που προβλέπονται στη συμφωνία και το νέο μνημόνιο.

Πρώτη μεγάλη αύξηση στη φορολογία έρχεται για όλα τα κοινωνικά στρώματα μέσω του ΦΠΑ και την αύξηση των συντελεστών που θα επιβαρύνουν βασικά προϊόντα, αγαθά και υπηρεσίες.
Αύξηση της φορολόγησης θα δουν και οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2015 μέσω της αύξησης στην έκτακτη εισφορά.
Μεγάλη αύξηση στη φορολόγησή τους θα δουν οι αγρότες καθώς καταργούνται απαλλαγές και εξαιρέσεις για τις αγροτικές επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, ενώ οι αγρότες θα φορολογούνται με 26% από το πρώτο ευρώ ενώ θα υποχρεωθούν και σε προκαταβολή φόρου στο 100% όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ταυτόχρονα διακόπτεται και η ευνοϊκή μεταχείριση σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο.
Παράλληλα προβλέπεται αύξηση του φόρου πολυτελείας από το 10% στο 13%, του φόρου επιχειρήσεων από το 26% στο 28% και άμεση εφαρμογή του φόρου 20% στις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα μέτρα. Στην περίπτωση που δεν πιάσει η κυβέρνηση τους δημοσιονομικούς στόχους θα έχουμε αύξηση των φόρων στα εισοδήματα από ενοίκια από το 11% στο 15% για εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ και από 33% σε 35% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Στην ίδια περίπτωση θα αυξηθεί και ο φόρος των επιχειρήσεων από το 28% στο 29%.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε