Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Φωτιά Εύβοια: Διάσπαρτες εστίες, σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Φωτιά Εύβοια: Διάσπαρτες εστίες, σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Φωτιά Εύβοια: Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη χωρίς ενιαίο μέτωπο με διάσπαρτες εστίες.

Αναφορικά με τω φωτιά που εκδηλώθηκε χθες Κυριακή 12 Αυγούστου σε δασική έκταση ανάμεσα στις περιοχές Σταυρός και Κοντοδεσπότι στην Εύβοια, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη χωρίς ενιαίο μέτωπο με διάσπαρτες εστίες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος προσωπικό, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Συμμετέχουν συνολικά 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο, 204 στελέχη ενόπλων δυνάμεων, 18 βυτιοφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά), 30 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 χωματουργικά μηχανήματα. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος 4 αεροπλάνα, 3 ελικόπτερα και 1 Συντονιστικό ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

φωτιά Εύβοια

Από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 23 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης σε διάφορες περιοχές της χώρας καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς συνεχίζονται.

Για σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής και Εύβοιας.

Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε τη Δημοτική Ενότητα Μεσσαπίων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τη 12-08-2018.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τους θερινούς μήνες:

  • Δεν καίμε απορρίμματα ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο
  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο.

Επισημαίνεται, ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά Καλούνται οι συμπολίτες μας, στην περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως, την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις