Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σε πύρινο κλοιό η χώρα! Φωτιά στην Πεντέλη – video

Σε πύρινο κλοιό η χώρα! Φωτιά στην Πεντέλη – video

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα καθώς μετά από την μεγάλη φωτιά στην Κινέτα, πυρκαγιές ξέσπασαν στην Πεντέλη αλλά και τα Χανιά. Στην Πεντέλη η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη.

Νέα φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας (23.07.2018) στην Πεντέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά κατακαίει κοντά στο Νταού Πεντέλης στην Καλλιτεχνούπολη και είναι εκτός ελέγχου.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στην Πεντέλη

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, ορισμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα.

Η φωτιά έχει φτάσει στην περιοχή του Νέου Βουτζά και στο Ζούμπερι. Ο κόσμος έχει βγει από τα σπίτια του τρομοκρατημένος και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σώσει τις περιουσίες του.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να την περιορίσουν. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.

“Είδα να καίγονται 100 σπίτια και 200 οχήματα”

Για 100 σπίτια και 200 οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά σε Νέο Βουτζά, Άγιο Ανδρέα και Μάτι έκανε λόγο ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στον Alpha.

Ο κ. Μπουρνούς μίλησε για εικόνα «καθολικής καταστροφής», καθώς η φωτιά «έχει κατακάψει ολόκληρο τον οικισμό του Ματιού από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι κάτω τη θάλασσα».

Επιβεβαίωσε εξάλλου ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα και ανέφερε πως κάποιοι άνθρωποι, λίγοι ευτυχώς, έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε σπίτια.

Στο Μάτι, όπως είπε, «είδα με τα μάτια μου πάνω από 200 οχήματα που καίγονται, πάνω από 100 σπίτια που καίγονται, χωρίς να έχω γυρίσει ολόκληρο τον οικισμό», ενώ ανέφερε ότι μεγάλη είναι η καταστροφή και στην πρώτη είσοδο του Νέου Βουτζά.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ, από πλευράς εναέριων μέσων, συνδράμουν αυτή την ώρα στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εκτροπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Μαραθώνος

Εκτροπή της κυκλοφορίας διενεργείται, εδώ και λίγα λεπτά, σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος, λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Ειδικότερα, η εκτροπή γίνεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με τη Χροσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος, από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις