Ελλάδα

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής: Είχε κριθεί ακατάλληλη η μητέρα του βρέφους!

- Το βρέφος εντοπίστηκε μέσα στις φλόγες, σε διαμέρισμα, στην πλατεία Αττικής, τα ξημερώματα της Τετάρτης (24.01.2018) - Η μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης, είχε κάνει καταγγελίες για κακοποίηση και παραμέληση - Τι λένε οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας του βρέφους

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με το βρέφος που βρέθηκε μόνο του σε φλεγόμενο διαμέρισμα, στην πλατεία Αττικής, τα ξημερώματα της Τετάρτης (24.01.2018).

Όπως μετέδωσε το STAR, τον Νοέμβριο του 2016 το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ασχοληθεί με τη μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης γυναίκας. Το 16χρονο τότε κορίτσι είχε εμφανιστεί μόνο του στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε τη μητέρα του για κακοποίηση και παραμέληση. Ο εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε το κορίτσι από την οικογένειά του κι έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά. Πίσω όμως είχαν μείνει δύο ακόμη ανήλικα, 3 και 4 ετών σήμερα.

[read4more]

“Μετά την καταγγελία της μικρής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, οπότε οποιαδήποτε υπηρεσία πρόνοιας έχει επιληφθεί της διαδικασίας αυτής έπρεπε να καταλάβει ότι τα μωρά έπρεπε να φύγουν από τη μητέρα και να πάνε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, αυτό κρίνεται από την έρευνα που γίνεται και σε συνέχεια να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να κινδυνεύουν”, δήλωσε ο Πρόεδρος του “Χαμόγελο του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος.

Η 35χρονη είχε κριθεί ακατάλληλη μητέρα για τη μεγαλύτερη κόρη της, η οποία -λόγω ηλικίας- ήταν σε θέση να αποκαλύψει το πρόβλημα στις αρχές. Ωστόσο, οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες… έκλεισαν τα μάτια.
Στην πορεία αυτή η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα ακόμη παιδί. Το -μόλις 14 μηνών- κοριτσάκι, που βρέθηκε μόνο του ανάμεσα στις φλόγες.

Πιο αισιόδοξοι οι γιατροί

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Παίδων Αγία Σοφία”, με τους γιατρούς να είναι πιο αισιόδοξοι.

“Το παιδί παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας, είναι διασωληνωμένο με μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Διαφορά με χθες είναι πως είναι αιμοδυναμικά σταθερό. Αυτό είναι ένα σημάδι βελτίωσης, θα αναμένουμε όμως και τα επόμενα 24ωρα”, δήλωσε ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του νοσοκομείου Παίδων.

Πηγή: STAR

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στη Γαύδο παραμένουν αποκλεισμένοι οι μαθητές από τη Βούλα - Ίσως επιστρέψουν με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
«Μέσα από τη δική μας δοκιμασία, η οποία προφανώς έχει ημερομηνία λήξεως, αποτυπώνεται με τον πιο γλαφυρό τρόπο η απομόνωση που βιώνουν αυτά τα νησιά» είπε πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας
Στη Γαύδο παραμένουν αποκλεισμένοι οι μαθητές από τη Βούλα – Ίσως επιστρέψουν με φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού
Προ των πυλών 48ωρη κακοκαιρία που φέρνει καταιγίδες και ανέμους 9 μποφόρ – Οι 15 περιοχές που θα βρεθούν στο «κόκκινο»
Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται το βράδυ της Τρίτης και θα εξασθενήσουν από την Πέμπτη - Η Πρωταπριλιά η πιο δύσκολη ημέρα της κακοκαιρίας
Καταιγίδες