Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Φωτιά σε Λέσβο και Δαδιά: Ανησυχία για τον Έβρο – Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Βρίσα

Φωτιά σε Λέσβο και Δαδιά: Ανησυχία για τον Έβρο – Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Βρίσα

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στη Λέσβο, ενώ η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς του Έβρου εξακολουθεί να μαίνεται. 

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ για την εξέλιξη της φωτιάς σε Έβρο και Λέσβο.

Όπως είπε η πυρκαγιά στη Δαδιά του Έβρου είναι οριοθετημένη και η εικόνα αναμένεται να είναι καλύτερη μέχρι το μεσημέρι. Ωστόσο, όπως είπε, «μας προβληματίζουν οι βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι που αναμένεται να κάνουν πιο δύσκολη την κατάσταση στο Δάσος της Δαδιάς, αλλά έχει αποτραπεί ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά μέσα στον σκληρό πυρήνα του Δάσους».

Ο ίδιος εξήγησε ότι έχουν γίνει μεγάλες διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών για να κρατηθεί η πυρκαγιά στο χώρο που είναι τώρα και να μην περάσει στη ζώνη Α1.

 

Στη Λέσβο η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από την Τρίτη, όταν ο ισχυρός άνεμος δημιούργησε νέα προβλήματα προς το χωριό Βρίσα για τους κατοίκους, οι οποίοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού. Σημειώνεται πως οι κάτοικοι είχαν επιστρέψει στα σπίτια τους μόλις λίγες ώρες πιο πριν.  

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή Τσακατούρα Γρεβενών, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή. Επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις