Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στα Καλύβια Αττικής – Μάχη με τον αέρα και τις φλόγες!

- H πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε δασική έκταση
- Ο δυνατός αέρας στην περιοχή δυσκολεύει πολύ τις προσπάθειες των πυροσβεστών
- Παλεύουν να "πιάσουν" τη φωτιά πριν πλησιάσει τα σπίτια που είναι διάσπαρτα στην περιοχή
- Η φωτιά κινείται τώρα με κατεύθυνση προς Σαρωνίδα
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με την πυροσβεστική στο σημείο βρίσκονται 50 πυροσβεστες με 20 οχήματα, 7 εθελοντικά οχήματα, 12 υδροφόρες Δήμων, 20 άτομα πεζοπόρο και δίνουν μάχη με τη φωτιά ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού 5 ελικόπτερα ενώ ένα πέμπτο ελικόπτερο συντονίζει την επιχείρηση.

Στην περιοχή επικρατεί δυνατός αέρας – 5 με 6 μποφόρ- που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών που προσπαθούν η πυρκαγιά να μην πλησιάσει σε κατοικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στις 18:30 η φωτιά ήταν σε απόσταση 1 με 1,5 χιλιόμετρου από τα σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT.gr, η μεγάλη μάχη των πυροσβεστών δίνεται στην περιοχή Γαλανέικα στη Σαρωνίδα, καθώς προς τα εκεί κατευθύνεται η φωτιά, μέσα από χαράδρες και δύσβατες περιοχές.

Η φωτιά είναι αρκετά μεγάλη και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου. Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική και σε μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας χαρακτηρίζεται “πολύ υψηλός” τόσο σήμερα όσο και αύριο Τρίτη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λουκά, Δήμαρχο Λαυρίου και τα όσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αν πέσει η νύχτα και οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να “πιάσουν” τη φωτιά, οι φλόγες θα μπουν μέσα στη Σαρωνίδα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το Χωριάτικο»: Χορηγούσε χριστουγεννιάτικες γιορτές συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ – Ο αστυνομικός από τη Μύκονο που «σφύριζε» για ελέγχους
Στο μικροσκόπιο κρατικοί υπάλληλοι - Ο Γιαννακόπουλος έδινε 300 ευρώ τον μήνα σε αστυνομικό για να τον ενημερώνει για ελέγχους - Τα «δώρα» Yves Saint Laurent στην επιθεώρηση εργασίας για 10 υπαλλήλους
EUROKINISSI
18
Χρήστος Χαρίτος: Ο πιλότος του F-16 «Ζευς» που θα πετάξει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εξομολογείται – «Όνειρό μου από παιδί»
«Η δουλειά του πιλότου ενός μαχητικού με αποστολή την αεροπορική επίδειξη είναι μια δουλειά όπου το περιθώριο λάθους είναι πρακτικά μηδενικό» λέει ο επισμηναγός Χαρίτος
Ο επισμηναγός Χρήστος Χαρίτος, πιλότος του F-16 «Ζευς» που θα πετάξει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2026