Ελλάδα

Φωτιά στα Κρέστενα Ηλείας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά – Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά στα Κρέστενα Ηλείας με την κατάσταση να παρουσιάζει σημαντική βελτίωση σε σχέση με την Κυριακή (24.07.2022). 

«Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή, Μακρίσια, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, μεταφέροντας την ενημέρωση που έχει από την πυροσβεστική.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτήν την στιγμή», επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ότι «σε δύο σημεία και συγκεκριμένα στις περιοχές Σκιλλουντία και Γρύλος επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα και μηχανήματα έργου της περιφέρειας, ώστε να αποκλειστεί ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων».

Επίσης, όπως είπε, «οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν είναι ισχυροί και όπως έχω ενημερωθεί, πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ένταση περίπου στα τέσσερα μποφόρ».

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από περίπου 160 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περισσότερα από 60 οχήματα, καθώς και οκτώ αεροπλάνα και ελικόπτερα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειώνονται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
48ωρη κακοκαιρία από την Τρίτη με καταιγίδες, 9 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας έως 6 βαθμούς - Οι «επικίνδυνες» περιοχές
Τα ισχυρά φαινόμενα θα χτυπήσουν αρχικά τα δυτικά και τα ανατολικά ενώ στη συνέχεια θα ενταθούν στα νότια - Εξασθενούν οι καταιγίδες από την Πέμπτη
Βροχή
Στη φυλακή ο Φίλιππος Καμπούρης και άλλοι 5 για την απάτη κατά του ΕΦΚΑ – Οι μαραθώνιες απολογίες και οι φωνές του «κωλοτούμπα»
Μαζί με τον Φίλιππο Καμπούρη, το δρόμο για τη φυλακή παίρνουν η σύζυγός του, ο κατηγορούμενος ως αχυράνθρωπος «κωλοτούμπας», η σύντροφός του και ένας από τρεις λογιστές
Ο Φίλιππος Καμπούρης
Associated Press: Ο Τραμπ και ο Ρούμπιο εξετάζουν το ενδεχόμενο απόλυσης της Κίμπερλι Γκιλφόιλ μετά τις αναφορές για ανάρμοστη συμπεριφορά
Τραμπ και Ρούμπιο είναι «εξαιρετικά εξοργισμένοι» και οι εξελίξεις για την Γκιλφόιλ αναμένονται μέσα στην εβδομάδα σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το AP
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ 14