Σάββατο, 11 Μαΐ
17oC Αθήνα

Φωτιά στα Μέγαρα: «Μάχη» με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις

Φωτιά στα Μέγαρα: «Μάχη» με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις

Νέος συναγερμός σήμανε στις πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς αναζωπυρώθηκε η φωτιά στα Μέγαρα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική αυτή τη στιγμή οι εστίες της φωτιάς είναι πολλές και διάσπαρτες, ενώ συνεχώς ξεσπούν αναζωπυρώσεις.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς, στα Γεράνεια Όρη, που είναι σε εξέλιξη για δεύτερο 24ωρο, 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», ενώ από αέρος συνδράμουν 18 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό. Μόλις νυχτώσει τα εναέρια μέσα θα αποσυρθούν και θα απογειωθούν πάλι με το πρώτο φως του Σαββάτου.

Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν συνεχώς εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.

Αυτοψία στο σημείο που μαίνεται η φωτιά, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως δήλωσε, υπάρχουν διάφορα μέτωπα “τα οποία έχουν μαζέψει, ωστόσο το ανάγλυφο δεν βοηθάει”. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά δεν μπορούν να πουν ότι είναι οριοθετημένη αυτή τη στιγμή. “Το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται σε αυτό εδώ το σημείο, νομίζω όμως ότι θα πάνε όλα καλά. Θα δουλέψουμε και το βράδυ”, ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση όλες οι επίγειες δυνάμεις με τη βοήθεια των εναέριων μέσων επιχειρούν στην περιοχή.

“Συνεχώς βελτιώνεται η εικόνα της πυρκαγιάς. Αναμένουμε ότι και αύριο θα υπάρχουν αναζωπυρώσεις της σε διάφορα σημεία της μεγάλης έκτασής της, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή”, αναφέρει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Click4more: Μπέσσυ Αργυράκη στο «Live News» για τη φωτιά στα Μέγαρα: Δεν θρηνήσαμε ζωές… αυτό έχει σημασία

Όσον αφορά στους οικισμούς Παπαγιαννέικα και Καλκάνι, οι κάτοικοι των οποίων απομακρύνθηκαν το μεσημέρι για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο κ. Βαθρακογιάννης επισημαίνει: “Στα συγκεκριμένα σημεία ελέγχθηκε άμεσα η φωτιά και δεν υπάρχει πρόβλημα”.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική παραμένει σε γενική επιφυλακή σε Αττική και Πελοπόννησο, ενώ είναι σε μερική επιφυλακή στα άλλα σημεία της χώρας.

“Η φωτιά έχει ελεγχθεί σε μεγάλη κλίμακα. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα Παπαγιαννέικα και στην Πευκενέα”, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Μεγάρων, Κώστας Φυλακτός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Φυλακτός υπογράμμισε τις άοκνες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, παρά το εξαιρετικά δύσβατο της περιοχής αλλά και τους ανέμους που ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ στα Γεράνεια Όρη. Ο Αντιδήμαρχος Μεγάρων εκτίμησε ότι έχουν καεί περί τα 30 σπίτια, διευκρινίζοντας ότι πλήρης εικόνα θα υπάρχει την προσεχή Δευτέρα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις